Burası Adana. Siyaset seçim hattı olsa da olmasa da durmaz. Şimdi şöyle bir kısa tur yapalım partilerin Adana’da neler yaptığına bakalım. AK Parti’de milletvekilliği aday adaylığı için haftasonu mesaisi vardı.

Adana İl Başkanlığı yoğun aday adaylığı açıklamalarına sahne oldu. Bu arada AK Parti’de eski vekiller de temayül yoklamasına girecek. Bu bilgi kulağınızda kalsın demedi demeyin. CHP adayını açıklamak için sık eliyor ince dokuyor,

Adana’da ise partililer dün akşam bir araya geldi neler konuşuldu neler. MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz partisinin 27. Dönem Milletvekilliği için yeniden başvurusunu yaparak göreve bir kez daha talip oldu. İYİ Parti il başkanlığında Çulhaoğlu’ndan boşalan koltuğa Göktürk Boyvadaoğlu geldi.

Ömer Faruk Sakarya Aday değil …

Adana’da onu tanımayan yoktur. Çukurova GİAD’ın başarılı Başkanı Ömer Faruk Sakarya. Adana İşadamları Derneği Başkanı, Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı, TÜGİK Başkan Vekili Ömer Faruk Sakarya, sosyal paylaşım hesabından bir açıklama yaptı. Zorda bırakmış olmalılar, herkes mutlaka soruyordur o da artık cevap vermekten yorulmuş olmalı ki, yaptığı açıklamada aday olmayacağını belirtti.

YSK Seçim takvimini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçim takvimine göre, seçmen kütükleri 2-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında muhtarlıklarda askıda kalacak ve aynı tarih aralığında www.ysk.gov.tr adresinden de bina bazında sorgulama yapılabilecek.18 yaşını doldurup seçmen vasfına sahip olan herkesin mutlaka seçmen listelerini kontrol etmesi gerek. Ayrıca adreslerini değiştirmek isteyen vatandaşlar nüfus müdürlüklerine adres beyan formu ile elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi ya da faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden biriyle başvurması ve sonrasında adresini değiştirdiğine dair belgeyle ilçe seçim kuruluna başvurması gerekiyor. Seçmen olan engelli bireylerden sandığa gidebilenlerin veya bir yakınının askı süresi içinde www.ysk.gov.tr adresinde yayınlanan “Engelli Beyan Formu” ile ilçe seçim kurullarına ya da muhtarlıklara başvurması halinde, sandık atamaları en kolay oy kullanabilecekleri sandıklara yapılacak.

Adana Ticaret Odası’nda durum ne olacak?

Ben size söyleyeyim Atila Menevşe yeniden başkan olacak. Meclis Başkanı seçiminin yenilenmesine gerek görmemişti zaten seçim kurulu. Sadece TOBB Delegeliği, Yönetim Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı seçilecek. Diğer odalarda, OSB’de ve Borsada birlik beraberlik zaten kamuoyuna yansımıştı. Aynı beraberliğin Adana Ticaret Odası’nda da süreceğine eminim, çünkü Adana artık yek vücut olmayı öğreniyor çok şükür.

Çimdik

Türkçeyi üç beş kelimeyle konuşarak, sosyal ağlar üzerinden selamlaşanları bir çimdikleyeyim istedim. Güzelim Türkçeyi ne hale getirdiniz yahu !

Haşarı Soruyor

-İş adamı Murat Dilme’nin biricik kızının nikah töreninin, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirildiğini biliyor musunuz?

İl Milli Eğitim Müdürü iken Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirilen Turan Akpınar’ın veda ettiğini biliyor musunuz?

-Jeoloji Mühendisi, MHP Milletvekili Adayı, Pozantı İlçe ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yalçın Gürgen’in vefatının MHP camiasında büyük üzüntü yarattığını biliyor musunuz?

-Bu gecenin Beraat Kandili olduğunu ve günahı çok olanların, af için Allah’a yalvaracaklarını biliyor musunuz?

-Anadolu medyasının Marmaris’te buluştuğunu ‘Marmaris Anadolu Medya Buluşması’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığını biliyor musunuz?

-Marmaris’te ‘Anadolu Medya Buluşması’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘na Anadolu medyasının sorunlarını rapor halinde sunan ekipte ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’in de olduğunu biliyor musunuz?

27. Dönem milletvekilliğine adaylık başvurusunda bulunan Ozan Gülaçtı’nın bu sabah basın mensuplarıyla bir araya gelerek istişare yapacağını biliyor musunuz?

-Sadullah Kısacık’ın AK Parti Aday Adaylığı başvurusu yaptığını biliyor musunuz?

Günün İsmi

Siyaset üstü oldukları için Tamer Dağlı, Soner Çetin ve Ramazan Akyürek

Günün Sözü

Kafam dağınık olabilir ama, kimi nereye koyduğumu asla unutmam!

Günün Kitabı

Dîvânü Lugati't-Türk

Yazar: Kaşgarlı Mahmud