Adana Demirspor, Bursa’da önemli bir fırsatı kaçırdı.

Bu maça gelene kadar ilk yarının son iki maçı ve ikinci yarın tamamında çok iyi mücadele veren ve goller atan Adana Demirspor, mutlak favori olarak öne çıktı. Hatta bunu Bursaspor’un teknik heyeti ile birlikte futbolcuları da dile getirdiler.

En azından Adana Demirspor’dan iyi mücadele ve bol gollü pozisyon beklendi. Çünkü, bugüne kadar buna alıştırmıştı Mavi-Lacivertli oyuncular.

Ancak beklentiler ne yazık ki boşa çıktı.

İlk yarıya bakıyorsunuz Adana Demirspor’un atağı yok. Dakikalar birbirini kovalarken -ha şimdi ha birazdan- derken ilk 45 dakika bitti. Nasıl olurda böylesine kaliteli bir takım ilk 45 dakikayı boşa geçirir? Aklımız almadı!

Bunun yanı sıra ev sahibi Bursaspor’da öyle aman aman da oynamadı. 11.dakikada kendi adamlarına çarpan top kaleye gitti ve 1-0 öne geçtiler. 34. Dakikada ise alakası olmayan pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi ve Yeşil Beyazlılar farkı ikiye çıkardı.

Hani bu yarı için Hakem Koray Gençerler’i unutmamak gerekir. Penaltı pozisyonunda Seleznov’a uydu ve yanlış karar verdi. Bunun yanı sıra 22. Dakikada yine Seleznov, kasıtlı bir şekilde yerde yatan Adil’in ayağına basmasını sadece sarı kart ile cezalandırdı. Bu hareket sadece sarı kart ile cezalandırılıyorsa her maçta böyle görüntüleri izleriz ki o zaman maçlar bitmez!

Bu yarıya dair Uğur Tütüneker cephesine gelirsek 34. Dakikada Bursa’nın ikinci golü geldikten sonra ilk hamlesini Dibba’yı çıkarmadan yapması gerekirdi diye düşünüyorum. Yani Mehmet Akyüz’ü bu dakikada oyuna atmalıydı Uğur hoca…İlk yarının bitmesini bekledi ve bilindik değişikliğini yapıp Dibba’yı oyundan alırken Mehmet Akyüz’ü oyuna attı. Hani gole ihtiyacınız varya Dibba’nın çıkması biraz olmadı gibi…

İkinci yarı ise yine beklentilerin ardında kaldı.

Aslına bakıldığında Adana Demirspor beklenmedik bir yenilgi aldı. Bu kötü oyunu Teknik direktör Uğur Tütüneker, hamleleriyle değiştirebilir miydi? Aslına bakıldığında bu maç aynı Bolu maçı gibi derslik anlamı var. Adana Demirspor, Bursaspor gibi ciddi rakiplerle bundan sonra da oynayacak; Erzurum gibi, Akhisar gibi, Hatay gibi… Benim başarılı isimlerim asıl bu maçlarda sahneye çıkacaklar. Bursa maçındaki gibi değil, şampiyonluğa oynayan takım oyuncuları olarak oynamaları şart. Atmosfere takılmadan, sadece sahada mücadele ederek sonuca gitmek gerekiyor.

Bu maçı unutmayacağız. Eminim ki futbolcular ve teknik heyette unutmaz. Yarınlarda ne yapması gerektiğini hatırlama anlamında çok çok önemli verilerle dolu bir 90 dakika oldu.

Bursaspor maçı çok şeyler öğretti ama şimdi Altınordu maçına bakalım…