Fırtınadan 50 dönümlük muz serası da ağır şekilde etkilendi. Seranın 46 dönümlük bölümündeki çelik direkler devrilirken çok sayıda muz ağacı kökünden söküldü.
Bölgede meydana gelen hasarın boyutu, dron ile havadan görüntülendi.
Fırtına Kısa Sürede Her Şeyi Altüst Etti
İmamoğlu’nda dün etkili olan sağanak ve fırtına, özellikle Ağzıkaraca Mahallesi’nde üretim tesislerini vurdu. Fırtınanın ardından bölgeye gelen İmamoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, zarar gören alanlarda hasar tespit çalışması başlattı.
Şiddetli hava olayından tavuk çiftliği ve muz serası büyük ölçüde zarar gördü.
50 Dönümlük Muz Serasında Büyük Hasar
İbrahim Tosun’a ait ve 50 dönümlük alanda muz üretimi yapılan seranın 46 dönümlük bölümünde fırtına nedeniyle ağır hasar meydana geldi.
Seranın çelik taşıyıcı direkleri devrilirken, çok sayıda muz ağacı da kökünden söküldü. Günlük yaklaşık 8 ton muz üretiminin gerçekleştirildiği serada yaşanan zarar, üreticiyi büyük bir kayıpla karşı karşıya bıraktı.
Serada çalışan Ebrar Kekeç, fırtınanın çok kısa sürede etkili olduğunu belirterek yaşananları anlattı.
Kekeç, olayın yaklaşık 15-20 dakika içerisinde meydana geldiğini belirterek, “Bir anda sis, kara bir bulut çöktü. Bu muz serası 46 dönüm, tamamı gitti. Çok büyük bir zarar var. En az bu serada 50 milyon zarar var şu an” ifadelerini kullandı.
Tavuk Çiftliğinin Çatısı Yola Uçtu
Fırtınanın vurduğu bir diğer nokta ise Fatih ve Emre Özdemir’e ait tavuk çiftliği oldu.
Şiddetli rüzgar nedeniyle çiftliğin çatısı yerinden sökülerek yola savruldu. Çiftlikte bulunan yaklaşık 20 bin, bir haftalık civciv telef oldu. Uçan çatı, çiftliğin yanında bulunan iki otomobile de zarar verdi.
Çiftlik sahibi Fatih Özdemir, fırtınanın dün saat 14.30 sıralarında etkili olduğunu belirterek olayın kısa sürede gerçekleştiğini söyledi.
Özdemir, fırtınayla birlikte bir patlama sesi duyduğunu, dışarı çıktığında ise kümesin çatısının yola uçtuğunu gördüğünü ifade etti. Yaşanan olayın ardından yaklaşık 20 bin civcivin telef olduğunu belirten Özdemir, çiftlikteki zararın yaklaşık 10-15 milyon lira olduğunu söyledi.
Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor
Adana’nın İmamoğlu ilçesinde fırtınanın ardından bölgede hasarın boyutunun belirlenmesi amacıyla çalışmalar devam ediyor.
İmamoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği hasar tespit çalışmalarının ardından bölgedeki üretim alanlarında meydana gelen zararın daha net ortaya çıkması bekleniyor.
Öte yandan fırtınanın yol açtığı ağır hasarın boyutu, havadan dron görüntüleriyle de gözler önüne serildi.




