Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin 30’uncusu da sona erdi. Bir film geleneği Altın Koza’yı, kazasız belasız uğurladık. Festival konukları bir dahakinde buluşmak üzere uğurlandı.

Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin 30’uncusu da sona erdi. Bir film geleneği Altın Koza’yı, kazasız belasız uğurladık. Festival konukları bir dahakinde buluşmak üzere uğurlandı.

Festivali yakından takip eden bir sanatçı olarak festival konuklarıyla zaman zaman bir araya yaptığım sohbetlerde genel tanının memnuniyet söylemleriydi. Bir tek memnun olmadıkları konunun Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yakın ilgisi olduğunu söylediler. Bunun şaka olduğunu belirterek de sohbetlerimiz esprilerle, neşeli bir şekilde devam etti.

Türk sinemasının önemli isimlerinden Halil Ergün ile buluşmamızda Zeydan başkanın yoğun temposundan, konuklarla bire bir ilgi alakasının çok kıymetli olduğunu belirtti. Bende Zeydan başkanı yakından tanıyan biri olarak, Zeydan Karalar’ın misafirperverliğinin genel kültüründe olduğunu söyleyerek, Halil Ergün’ün söylemlerini desteklediğimi söyledim. Halil Ergün, başkana teşekkürlerini belirtti. Bir kez de sizin aracılığınızla bu dileğimi söylemek isterim.

Altın Koza Film Festivali sadece Film Festivali değil. Aynı zamanda Adana’ya ekonomik ve prestij sağlayan bir organizasyon. Öyle ki, festivalin üçüncü günü Seyhan Otel’den İstasyon Meydanına taksi bulmak için oldukça çaba sarf ettim. Bu durum festivalin kente ne denli bir ekonomik bir katkı koyduğunun küçük bir göstergesi.

Adana’yı bilmeyenlerin üçüncü sayfa haberlerinden öğrenme alışkanlığının yerini, daha seviyeli haberlerle tanınmasına vesile olmuştur. Yani neresinden bakarsanız kente ciddi katkısı ve emeği var. Bu doğrultuda bu yılların festivaline emeği geçen herkese ama herkese teşekkür ediyorum.

Festivalin baş organizatörü Zeydan Karalar’a, sanata ve sanatçıya verdiği değerli katkılar için ayrıca teşekkür ediyorum. Bunu kentin, ülkenin bütün sanatseverler adına söylüyorum.

Teşekkürler Adana Büyükşehir Belediyesi.

Teşekkürler Altın Koza’nın tüm çalışanları.

Teşekkürler Zeydan Karalar.

Sanata ve sanatçıya değer veren herkese teşekkürler.