Proje kapsamında Yumurtalık’ı ziyaret eden gençler, ilçenin köklü geçmişi hakkında bilgi almak üzere bölgenin tarihî ve kültürel mekânlarını gezdi. Türk ve Alman gençlerin birlikte vakit geçirdiği ziyaret renkli görüntülere sahne olurken, farklı kültürlerin aynı coğrafyada buluşması dostluk ve kültürel etkileşimi güçlendirdi.

Başkan Erdinç Altıok: "Gençlerimizle Kültür Köprüsü Kuruyoruz"

Yüreğir Belediye Meclisi'nde Sancaklı'dan Sert Çıkış "Hangi Partide Olursa Olsun Hırsız Hırsızdır"
Yüreğir Belediye Meclisi'nde Sancaklı'dan Sert Çıkış "Hangi Partide Olursa Olsun Hırsız Hırsızdır"
İçeriği Görüntüle

Gençleri ilçede ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, projenin uluslararası tanıtım ve dostluk açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Altıok, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İlçemizin tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret ederek Yumurtalık’ın eşsiz geçmişini, kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini gençlerimize tanıttık. Adana ve Bielefeld arasında gençler üzerinden kurulan kültür köprüsünün, yeni dostlukların ve ortak deneyimlerin gelişmesine katkı sunmasını hedefliyoruz. Gençlik değişim programları, farklı toplumların birbirini daha yakından tanımasında çok önemli bir rol oynamaktadır."

Akdeniz kıyısındaki doğal güzellikleriyle gençlere benzersiz bir deneyim sunan program, her iki ülke gençlerinin ortak paylaşımlarıyla devam ediyor.

Kaynak: HABER BÜLTENİ