Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta dün başlayan deprem hareketliliği devam ediyor. AFAD’ın Son Depremler Listesi’ndeki verilere göre, 4 Ekim saat 14.19 ile 5 Ekim saat 08.31 arasında bölgede 119 deprem meydana geldi.
AFAD kayıtlarına göre sarsıntıların 80’i Adana’da, 33’ü Osmaniye’de, 6’sı ise Kahramanmaraş’ta kaydedildi.
Bölgede bu süre içerisinde kaydedilen en büyük deprem ise Adana’nın Saimbeyli ilçesinde meydana geldi. Dün saat 14.43’te gerçekleşen depremin büyüklüğü 5,2, derinliği ise 7 kilometre olarak ölçüldü.
5,2 büyüklüğündeki depremden yaklaşık 7 dakika önce aynı bölgede 4,9, yaklaşık 24 dakika önce ise 4,8 büyüklüğünde iki ayrı deprem daha yaşandı.
Saimbeyli’de art arda sarsıntılar
Saimbeyli’de gün içerisinde deprem hareketliliği devam ederken, akşam saatlerinde 4,4 ve 4,3 büyüklüğünde iki deprem daha kaydedildi. Gece boyunca ve 5 Ekim sabahının ilk saatlerinde de bölgede daha küçük çaplı sarsıntılar meydana geldi.
AFAD verilerinde Adana’daki depremlerin önemli bölümünün Saimbeyli çevresinde yoğunlaştığı görüldü. Osmaniye’nin Sumbas ilçesi de deprem hareketliliğinin yaşandığı bölgeler arasında yer aldı. İlçede peş peşe küçük ve orta büyüklükte sarsıntılar kaydedildi.
Kahramanmaraş’ta ise Elbistan, Göksun, Pazarcık ve Ekinözü ilçelerinde de depremler meydana geldi. 5 Ekim sabahı itibarıyla Saimbeyli ve Sumbas çevresindeki artçı sarsıntılar sürerken, 4 Ekim öğleden sonra başlayan hareketlilikte toplam 119 deprem kayıtlara geçti.




