5ocakgazetesi.com
Çalışma kapsamında farklı özellik ve teknik gereksinimlere sahip 7 kalemlik kamera montaj hizmeti gerçekleştirilecek. Kameraların kurulumu ile birlikte kentte güvenliğin artırılması, olayların daha hızlı tespit edilmesi ve mevcut güvenlik altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Adana Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yürütülecek çalışma kapsamında montajların Seyhan ve Çukurova ilçelerinde yapılması planlanıyor.
Çalışmanın, sözleşmenin imzalanmasının ardından 10 gün içerisinde başlaması ve işe başlama tarihinden itibaren 45 gün içerisinde tamamlanması öngörülüyor.
Kurulacak sistemlerin kent güvenliğinde kullanılan kamera altyapısının bir parçası olması bekleniyor. Çalışmanın özellikle güvenlik sistemlerinin daha etkin kullanılmasına ve görüntü kayıt altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlaması amaçlanıyor.
Adana’da güvenlik kameralarının yaygınlaştırılmasıyla birlikte kent genelinde olayların izlenmesi, kayıt altına alınması ve gerektiğinde görüntülerden yararlanılması açısından teknik kapasitenin artırılması hedefleniyor.




