Çelik, Netanyahu yönetiminin bölgedeki politikalarının daha fazla kaos ve katliamdan başka bir sonuç doğurmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırıların da bu politikaların bir parçası olduğunu savundu.
“Cumhurbaşkanımıza saldırmalarının sebebi bu”
Ömer Çelik, Netanyahu yönetiminin İsrail iç siyasetinde sıkıştıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığını belirterek, bunun nedeninin Erdoğan'ın İsrail'e yönelik tutumu olduğunu ifade etti.
Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu politikalara karşı “insanlık ittifakı” içerisinde en kararlı duruşlardan birine sahip olduğunu savundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın insanlık adına yükselttiği sesin İsrail yönetimini insani değerler açısından mahkum ettiğini belirten Çelik, İsrail yönetiminin uluslararası hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.
“Aynı fanatizm ajandasının parçaları”
Çelik, İsrail'in Gazze'deki saldırıları, Batı Şeria'daki eylemleri, İran'a yönelik saldırıları, Lübnan'ın bazı bölgelerindeki işgali ve Suriye'ye yönelik müdahalelerini aynı politik yaklaşımın parçaları olarak değerlendirdi.
Son olarak Suriye'nin yeniden hedef alınmasının, bölgedeki barış ve huzurun önündeki en büyük tehditlerden birinin İsrail politikaları olduğunu gösterdiğini savundu.
“Suriye halkının iç barışına saldırılıyor”
Çelik, Suriye'deki yönetimin ülkenin iç bütünlüğünü sağlamak amacıyla adımlar attığı dönemlerde İsrail'in Suriye'ye yönelik müdahalelerde bulunduğunu öne sürdü.
Bu durumun Suriye halkının iç barışını olumsuz etkilediğini belirten Çelik, uluslararası toplumun İsrail yönetimine karşı ortak tepki göstermesi gerektiğini ifade etti.
“Tüm uluslararası toplum beraber tepki vermeli”
Ömer Çelik açıklamasının sonunda uluslararası topluma çağrıda bulunarak, Netanyahu yönetimine karşı ortak tavır alınması gerektiğini belirtti.
Çelik, “Netanyahu şebekesine karşı durmak, tüm insanlığın haysiyetini savunmaktır” ifadelerini kullandı.




