Türkiye’de şampiyonluk, Avrupa’da ise kalıcı başarı hedefleyen Mersin temsilcisinin sezon başındaki ilk büyük sınavı Fenerbahçe Tarfin karşısında olacak.
Yeni sezon öncesi medya günü düzenleyen ÇİMSA ÇBK Mersin, kulübün hedeflerini, kadro yapılanmasını ve sezon planlamasını kamuoyuyla paylaştı. Yenişehir’de bulunan kulüp tesislerindeki toplantıya yönetim, teknik heyet ve oyuncular katıldı.
ÇBK Mersin Hedef Büyüttü
Geçtiğimiz sezon elde edilen FIBA Kadınlar Avrupa Kupası şampiyonluğunun ardından yeni sezona daha yüksek hedeflerle giren ÇBK Mersin, Türkiye ve Avrupa’da zirveyi hedefliyor.
Kulüp Asbaşkanı Ali Adalıoğlu, elde edilen başarıların sorumluluğu da beraberinde getirdiğini belirterek, yeni sezonda aynı mücadele anlayışını sürdürmek istediklerini ifade etti.
ÇBK Mersin’in kentin önemli spor markalarından biri haline geldiğini belirten Adalıoğlu, yeni transferler, mevcut oyuncular ve yönetimin ortak hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Avrupa’da Hedef Zirvede Kalıcı Olmak
Kulüp Basın Sözcüsü Nihat Yüksel ise yeni sezonda hedefleri daha da büyüttüklerini belirtti.
ÇBK Mersin’in 10. kuruluş yılına girdiğine dikkat çeken Yüksel, geçtiğimiz sezon kazanılan Avrupa Kupası’nın kulübün gelişiminde önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etti.
Yüksel, kulübün hedefinin Avrupa’da sürdürülebilir başarı yakalamak olduğunu belirterek, müzeye yeni kupalar kazandırmak istediklerini söyledi. ÇBK Mersin’in Avrupa’nın en iyi kadın basketbol takımları arasında yer alma hedefinin sürdüğünü kaydeden Yüksel, aynı zamanda milli takıma yeni oyuncular kazandırmaya devam etmek istediklerini dile getirdi.
İlk Büyük Sınav Fenerbahçe Karşısında
ÇBK Mersin’in yeni sezondaki ilk önemli sınavı ise FIBA Kadınlar Süper Kupası olacak.
7 Ekim’de Mersin’de oynanacak karşılaşmada EuroLeague Women şampiyonu Fenerbahçe Tarfin ile EuroCup Women şampiyonu ÇBK Mersin karşı karşıya gelecek.
İki Türk takımını Avrupa kupası için karşı karşıya getirecek mücadele, Mersin’de basketbolseverlerin de büyük ilgisini bekliyor.
ÇBK Mersin Basın Sözcüsü Nihat Yüksel, karşılaşmanın Mersin’de oynanmasının kendileri açısından önemli olduğunu belirterek, taraftar desteğiyle kupayı kentte bırakmak istediklerini ifade etti.
Türkiye Ligi’nde Hedef Şampiyonluk
ÇBK Mersin Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu da yeni sezon hedeflerini açıkça ortaya koydu.
Türkiye liginde şampiyonluğu hedeflediklerini belirten Yıldızoğlu, zorlu bir sezon maratonunun kendilerini beklediğini söyledi. Takımın mücadele ettiği tüm kulvarlarda zirvede yer almak istediklerini ifade eden Yıldızoğlu, sezon sonunda şampiyonluk hedeflediklerini dile getirdi.
Süper Kupa karşılaşmasının sezonun erken döneminde oynanacak olmasının mücadeleyi farklı bir noktaya taşıyacağını belirten Yıldızoğlu, genç, tecrübeli ve yabancı oyuncuların uyumuyla sahada en iyi mücadeleyi ortaya koyacaklarına inandığını söyledi.
Mersin’de Tribünler Dolacak
ÇBK Mersin’in başarısında taraftar desteğinin önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Yıldızoğlu, Süper Kupa karşılaşmasında salonun tamamen dolmasını beklediklerini belirtti.
Mersin seyircisinin özellikle zorlu anlarda takımı yalnız bırakmadığını ifade eden Yıldızoğlu, taraftarlara bir kupa sevinci daha yaşatmak istediklerini söyledi.
Geçtiğimiz sezon takımda oyuncu olarak görev yapan ve yeni sezonda takım menajerliği görevini üstlenen Asena Yalçın da yeni sorumluluğundan dolayı heyecanlı olduğunu belirtti.
Yalçın, camianın ve taraftarların desteğiyle yeni sezonda da önemli başarılara imza atabileceklerine inandığını ifade etti.
ÇBK Mersin, yeni sezonda Türkiye’de şampiyonluk, Avrupa’da ise üst düzey başarı hedefiyle parkeye çıkacak. Mersin ekibinin sezon başındaki ilk büyük sınavı ise 7 Ekim’de Fenerbahçe Tarfin karşısında oynanacak FIBA Kadınlar Süper Kupası mücadelesi olacak.





