Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine göre deprem, 24 Eylül 2026 Perşembe günü saat 10.40 sıralarında Karaköprü merkezli olarak meydana geldi. Yerin 7,39 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, bölgenin birçok noktasında hissedildi.

Adana'da Minik Öğrencilerin Çevre Duyarlılığı
Adana'da Minik Öğrencilerin Çevre Duyarlılığı
İçeriği Görüntüle

Sarsıntının ardından kısa süreli panik yaşanırken, ilk belirlemelerde can kaybı veya yıkım bildirilmedi.

Ekipler sahaya çıktı

Depremin hemen ardından AFAD, mülki idare amirleri ve ilgili kurumların ekipleri bölgede inceleme başlattı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, depremle ilgili açıklamasında ekiplerin saha taramalarına başladığını belirterek gelişmelerin takip edildiğini bildirdi. Bakan Çiftçi, sarsıntının Diyarbakır, Gaziantep ve Adıyaman'da da hissedildiğini açıkladı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak da kentte can kaybı ve yıkım olmadığını, ekiplerin sahada bulunduğunu ve kırsal bölgelerden de olumsuz bir bilgi ulaşmadığını belirtti.

Bakan Kurum: İhbarlar değerlendiriliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise deprem sonrası yaptığı açıklamada şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediğini duyurdu.

Kurum, bakanlığa bağlı il müdürlüğü ekiplerinin sahada çalışmalara başladığını ve gelen ihbarların değerlendirildiğini belirtti.

Depremin büyüklüğüne ilişkin kurumlar arasında ölçüm farkı da bulunuyor. AFAD sarsıntının büyüklüğünü 5,4 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan ilk değerlendirmede büyüklük 5,8 olarak duyuruldu.

Depremin ardından bölgede olası hasar ve olumsuzluklara ilişkin saha çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi