Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı'nın, yargılandığı bir dava neticesinde aldığı ceza gerekçe gösterilerek 21 Nisan'da İçişleri Bakanlığı tarafından görevden el çektirilmesi, ilçede yeni bir siyasi sürecin fitilini ateşlemişti. Bu sıcak gelişmenin ardından toplanan Yüreğir Belediye Meclisi'nde yapılan ilk başkan vekilliği seçiminde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Cafer Boyraz 21 meclis üyesinin desteğini alarak göreve seçilmiş, AK Parti'nin adayı Tarık Özünal ise 15 oyda kalmıştı.
Mahkemeden İptal Kararı ve Sandığa Dönüş
İlk seçimin tamamlanmasının ardından sonuçlara itiraz eden AK Parti'li Tarık Özünal, hukuki yollara başvurarak süreci İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Dosyayı ve yapılan itirazları inceleyen mahkeme heyeti, başkan vekilliği seçimiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı alarak, sürecin üçüncü turdan itibaren yenilenmesine hükmetti. Yargının verdiği bu iptal kararının ardından Yüreğir Belediye Meclisi üyeleri, koltuğun yeni sahibini belirlemek amacıyla yeniden bir araya geldi.
Oylama Sonrası Salonda Hareketli Dakikalar
Mahkeme kararı sonrası tekrarlanan sürecin ilk oylamasında sandıktan başa baş bir sonuç çıktı. AK Parti'nin adayı Tarık Özünal oylarını artırarak 19'a ulaşırken, CHP'nin adayı Cafer Boyraz 18 oy aldı. Oylama sonuçlarının divan tarafından açıklanmasıyla birlikte meclis salonunda tansiyon bir anda yükseldi. Üyeler arasında yaşanan sözlü gerginliklerin ardından bazı meclis üyeleri salonu terk etti. Tüm bu yaşananların gölgesinde, başkan vekilini kesin olarak belirleyecek olan bir sonraki oylama turuna geçilmesi bekleniyor.
Gelişmeleri anlık olarak canlı takip etmek için buraya tıklayınız.




