Düzenlemenin, TBMM’nin yeni yasama dönemine başlamasının ardından Meclis gündemine taşınması bekleniyor.
Hazırlanan düzenlemenin kabul edilerek yürürlüğe girmesi halinde, 21 Mart Nevruz Günü resmî tatil takvimine eklenecek. Böylece Türkiye’de bir takvim yılındaki toplam resmî tatil süresi 15,5 günden 16,5 güne çıkacak.

Sayıştay’dan Yükseköğretimde Dikkat Çeken Tespitler
Sayıştay’dan Yükseköğretimde Dikkat Çeken Tespitler
İçeriği Görüntüle

Düzenlemenin yasalaşması durumunda ilk uygulamanın 21 Mart 2027 tarihinde yapılması öngörülüyor. Daha önce AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram da 21 Mart’ın “Nevruz Günü Tatili” ilan edilmesi amacıyla kanun teklifi verdiğini TBMM’de açıklamıştı.

TBMM kayıtlarında ayrıca 21 Mart’ın Nevruz Bayramı olarak resmî tatil ilan edilmesini öngören farklı kanun teklifleri de bulunuyor. Bu tekliflerden bazıları halen komisyonda.

Kaynak: Haber Merkezi