Kötü yönetilmenin bir eseri olarak bu noktaya geldi Demirspor.
Süper ligi bir türlü elde edememesi ve bunla beraber borç yükünün artması nedeniyle Demirspor’un ilk kongresi ertelendi. Cuma yapılacak ertelenen kongre öncesinde de yönetime talipli yok.
Kime sorsanız, kimle konuşsanız Demirspor ile ilgili endişeli. Bu anlamda perde arkası gelişmeleri takip ettiğimiz de ise başkanlık için teklif götürülen isimlerin ise kibar bir şekilde böyle bir düşüncelerinin olmadığını dile getiriyorlar.
Sonuç olarak Adana Demirspor için gidişatın iyi olmadığına vurgu yapabiliriz.
Peki sürecin sonu ne olacak ?
Son 10 yıla baktığımızda ne olduysa yine aynısı olacak. Buradaki farklılık borcun 40 milyon seviyesine gelmesi. Yani bu rakamları Demirspor’un kaldırması mümkün değil. Herhangi bir sistemin olmadığı Demirspor’da tüm gelirlerin borçlara gittiğini de belirtirsek öyle ya da böyle gelebilecek bir yönetimin görev süresinin yine en fazla bir sezon olacağını söyleyebilirim. Böyle sonuçlandığında ise borcun yine artacağını ve gelecek yıl bu dönemler yine aynı yazıyı bu sütunlardan okuyabileceğinizi görür gibiyim.
Artık camianın bir karar alması gerekir. Kalıcı gelir veya başka bir geliri olmadığı için Demirspor’un hayatını sürdürebilmesi için şirketleşme modelini kesinlikle seçmesi şart. UEFA kriterlerinde yakın tarihte zaten böyle bir zorunluluk olacak. Camia bu olguya dudak bükse de bu kaçınılmaz bir gerçek. Endişem şu ki, camia buna karar verdiğinde iş işten geçmemiş olması gerekir. Şimdi 40 Milyon bandında yürüyen Demirspor bir-iki sezon sonra 70 Milyon bandında yürüyecek. İşte o zaman şirketleşmeden de bahsedemeyiz.
İşte o zaman Demirspor yorgun düşecek. Gelir gider dengesini sağlayamayan takımların akıbetini hep birlikte görüyoruz. Tüm liglerde böyle. Bu anlamda zayıf düşen takımlar bir alt kümeye oradan da sonsuzluğa paraşütsüz gidiyorlar.
Adana Demirspor için tehlike çanları kuvvetli çalıyor. Yönetime gelen her isim günlük yaşadığı ve şampiyonluk rüyasıyla hareket ettiği için bir türlü gelir anlamında çalışma yapılamadı. Şimdiye geriye dönüp baktığımızda geçen 10 yıllık süreçte her yıl bir kalıcı gelir yapılsa idi şimdi Demirspor’un 10 kalem kalıcı geliri olacaktı. Bu durum da kendi hayatını sürdürme imkanı olacaktı.
Ancak iş işten geçti. Geçici pansumanla yara iyileşmiyor. Gidişat iyi değil. Camia kararını artık vermeli.