64. Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı ve DAİMFED Genel Koordinatörü Fatma Güldemet Sarı, DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Genel Başkan Vekili Faruk Bozkurt, Genel Sekreter Enes Yılmaz, Genel Sayman Timuçin Güvercin, Genel Sekreter Yardımcısı Rıfat Berktaş ve Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen ile yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı heyet, kentte bir dizi temaslarda bulundu.

Kent Protokolü ve Sivil Topluma Ziyaret

DAİMFED heyeti program kapsamında; Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan ve MHP Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül’ü makamlarında ziyaret etti. Heyet ayrıca, ASKON Malatya Şube Başkanlığı görevine seçilen DAİMFED Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Apak’a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Görüşmelerde, Malatya’nın deprem sonrası yeniden yapılanma süreci, kentsel dönüşüm hamleleri ve sektörün karşılaştığı temel meseleler ele alındı.

Dai̇mfed’den Malatya Çıkarması Sahada Yoğun Temas, Masada Ortak Akıl (4)

"Malatya’da 79 Bin 660 Bağımsız Bölüm Tamamlandı"

Ziyaretlerin ardından STK temsilcileri, sektör paydaşları ve basın mensuplarının katılımıyla "Sektör ile İstişare" buluşması düzenlendi. Toplantıda konuşan 64. Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, deprem bölgesindeki imar ve ihya faaliyetlerine dair güncel verileri paylaştı.

Türkiye genelinde 455 bin 357 bağımsız bölümün tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Sarı, Malatya özelindeki rakamları şu sözlerle açıkladı:

  • Konut: 62 bin 540

  • Köy Evi: 13 bin 32

  • İş Yeri: 4 bin 88

  • Toplam: 79 bin 660 bağımsız bölüm

Sarı, 28 bin 289 bağımsız bölümün inşa edildiği İkizce TOKİ alanının Türkiye’nin en büyük şantiyesi konumunda olduğunu vurguladı. Yeniden inşa sürecinin yalnızca betonarmeden ibaret görülmemesi gerektiğini ifade eden Sarı; şehirlerin sosyal, kültürel kimliğinin korunmasının ve güvenli yapılaşmada denetimin hayati rol taşıdığını dile getirdi.

Dai̇mfed’den Malatya Çıkarması Sahada Yoğun Temas, Masada Ortak Akıl (3)

Çiftçinin Maliyet Yükü Ağırlaşıyor: Tarımsal Girdi Fiyatları Ağustosta da Arttı
Çiftçinin Maliyet Yükü Ağırlaşıyor: Tarımsal Girdi Fiyatları Ağustosta da Arttı
İçeriği Görüntüle

Müteahhitlik Sektöründe Yetki Belgesi ve Disiplin Dönemi

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ise müteahhitlik sektöründeki yetki belgesi ve sınıflandırma düzenlemelerine dikkat çekti. Yapılan yeni düzenlemeler ve yeterlilik kriterleri sayesinde sektörün disiplin altına alındığını belirten Karslıoğlu, Malatya’da daha önce 2 bin civarında olan müteahhit sayısının sınıflandırma uygulamalarıyla 150’ye, Adana’da ise 3 bin 200’den 241’e gerilediğini aktardı. Bu durumun nitelikli ve güvenli yapı üretimi açısından büyük bir kazanım olduğunu vurgulayan Karslıoğlu, sahadaki tüm çalışanlara teşekkür etti.

DAİMFED Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen de federasyonun deprem felaketinin hemen ardından zorlu şartlarda kurulduğunu, bugün ise kentin mesleki ve kentsel sorunlarına çözüm üreten güçlü bir yapıya dönüştüğünü ifade etti. Esen, Malatya’nın geleceğinin sadece yeni binalarla değil; ticaretin canlanması, sosyal hayatın güçlenmesi ve STK’ların somut projeler çevresinde kenetlenmesiyle şekilleneceğini belirtti.

Göreve Seçilen Birlik Üyelerine Plaket

Programın kapanış bölümünde, DAİMFED Malatya Şubesi yönetiminde yer alıp kentteki diğer sivil toplum kuruluşlarında başkanlık görevlerine getirilen isimler onurlandırıldı. ASKON Malatya Şube Başkanı Aydın Apak, Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım ve ASRİAD Malatya Şube Başkanı Aziz Özel’e plaketleri takdim edilerek yeni görevlerinde başarı dilekleri iletildi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ