Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ahlat’ta bir araya gelmesi beklenirken, “Terörsüz Türkiye” sürecinin ardından verilecek birlik ve beraberlik mesajları ile Ahlat’ta gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı gündemin öne çıkan başlıkları arasında yer alıyor.

Program kapsamında Ahlat Kaymakamlığı çadırı, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) çadırı ve Devlet Bey Konağı ziyaret edildi. Ziyaretlerde MHP Adana İl Başkanı Hakan Yıldırım’a Ahlat Kaymakamı Özgür Kaya ve Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez eşlik etti.

Gerçekleştirilen buluşmalarda Ahlat’ın tarihî, kültürel ve sosyal yapısı hakkında değerlendirmelerde bulunulurken, etkinlikler için farklı bölgelerden gelen vatandaşlarla da sohbet edildi.

Adana’nın kültürü Ahlat’ta tanıtılıyor

Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümü etkinliklerinde Adana’yı temsilen yer alan Sarıçam Belediyesi, etkinlik alanında kurduğu çadırla kentin kültürel zenginliklerini ve geleneksel değerlerini tanıtıyor.

YHT Biletlerine "Yüksek Hızlı" Zam: Yolcu Garantisinin Faturası Vatandaşa Kesiliyor
YHT Biletlerine "Yüksek Hızlı" Zam: Yolcu Garantisinin Faturası Vatandaşa Kesiliyor
İçeriği Görüntüle

Adana’nın yöresel ürünleri ve kültürel unsurlarının tanıtıldığı çadır, etkinlik alanının dikkat çeken noktaları arasında yer aldı. Sarıçam Belediyesi tarafından hazırlanan alanda Adana’nın misafirperverliği ve kültürel mirası ziyaretçilere aktarılıyor.

DATÜB çadırında gerçekleştirilen buluşmada ise Ahıska Türkleri ile bir araya gelindi. Görüşmelerde ortak tarih, kültür ve kardeşlik bağlarının önemine dikkat çekilirken, geleneksel ikramlar ve kültürel değerlerle birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Tarihî mirasa vurgu

Ahlat’taki etkinlikler boyunca Türk tarihinin önemli izleri ziyaret edilirken, Malazgirt Zaferi’nin Anadolu’nun Türk yurdu haline gelmesindeki tarihî rolü bir kez daha gündeme taşındı.

MHP Adana İl Başkanı Hakan Yıldırım, program kapsamında gerçekleştirilen ziyaret ve buluşmaların millî birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi açısından önem taşıdığını belirtti.

Ahlat’ta 23-25 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerin ardından, 26 Ağustos’ta Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenecek törenlerle zaferin yıl dönümü kutlanacak.

MHP Adana İl Başkanlığı da yayımladığı mesajda, Malazgirt Zaferi’nin 955. yıl dönümünde Sultan Alparslan ve zaferin kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla andı.

Kaynak: Haber Bülteni