Süreyya Yavuz ziyare kapsamında; Şehit Piyade Onbaşı Ergin Kaya’nın annesi Hayriye Kaya, Şehit Jandarma Er Rasim Şevik’in annesi Mukaddes Çalışkansoy, Şehit Jandarma Çavuş Zafer Aşçıoğlu’nun annesi Fatma Aşçıoğlu ve Şehit Polis Memuru Serdar Kazar’ın annesi Hatun Kazar ile bir araya geldi. Şehit anneleriyle yakından ilgilenen ve onlarla uzun süre sohbet ederek hal ve hatırlarını soran Yavuz, kahramanların emaneti olan ailelerin her koşulda yanlarında olduklarının altını çizdi.

"Sizler Tüm Milletimizin Annesisiniz"

TBMM Himayesindeki Anayasa Çalıştaylarının İlki ÇÜ'de Yapıldı
TBMM Himayesindeki Anayasa Çalıştaylarının İlki ÇÜ'de Yapıldı
İçeriği Görüntüle

Ziyaretlerde zaman zaman duygusal anlar yaşanırken, Süreyya Yavuz şehit annelerine hitaben yaptığı konuşmada şu anlamlı ifadelere yer verdi:

"Şehitlerimizin bizlere bıraktığı en mukaddes emanet olan siz değerli annelerimizle bir arada olmaktan onur duyuyorum. Evlatlarınız, bu toprakların hürriyeti ve milletimizin selameti için en yüce mertebeye ulaştılar. Sizler, acınızı vatan sevgisiyle yoğuran o sarsılmaz sabrınızla, bu topraklarda yaşayan her bir ferdin, yani tüm milletimizin annesisiniz. Başımızın tacı olan sizlerin hayır dualarını almak, şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak bizim en temel görevimizdir. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin; sizleri de başımızdan eksik etmesin. Her daim yanınızda olmaya, sizlerin duasına layık olmaya ve şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmaya kararlılıkla devam edeceğiz."

Dualar Şehitlerimizin Ruhuna Okundu

Hatırlanmanın ve devletin sıcak yüzünü görmenin mutluluğunu yaşayan şehit anneleri, kendilerini yalnız bırakmayan Süreyya Yavuz'a nazik ziyaretleri ve yakın ilgileri dolayısıyla teşekkür etti.

Duygusal anların yaşandığı ziyaretler, aziz şehitlerimizin ruhuna okunan dualar ve karşılıklı iyi dilek temennileriyle son buldu.

Kaynak: HABER BÜLTENİ