5ocakgazetesi.com

Belediyenin taşınmaz portföyünde yer alan alanlar arasında özellikle tarımsal üretime uygun geniş araziler dikkat çekiyor. Mahmudiye, Kelemeti, Hamdilli ve Çakaldere mahallelerinde bulunan toplam 7 tarım arazisi, sezonluk kullanım için kiraya verilecek.

Ceyhan’da tarımsal üretim için geniş alanlar

Mahmudiye Mahallesi’nde 36 bin 914 metrekarelik, Kelemeti Mahallesi’nde 28 bin 705 metrekarelik tarla kullanımına sunulacak. Hamdilli Mahallesi’nde ise yaklaşık 9 bin 50 metrekare ve 3 bin 394 metrekarelik iki ayrı tarım alanı bulunuyor.

Çakaldere Mahallesi’nde de farklı büyüklüklerde dört ayrı tarım alanı yer alıyor. Bu alanların büyüklükleri 7 bin metrekare ile 31 bin metrekare arasında değişiyor.

Söz konusu tarım arazileri 30 Ekim 2027 tarihine kadar sezonluk kullanım amacıyla değerlendirilecek. Böylece ilçede tarımsal faaliyet yürütmek isteyenler için farklı büyüklüklerde yeni üretim alanları oluşturulmuş olacak.

ATO’da Sandıklar Kapandı, Kulisler Açıldı!
ATO’da Sandıklar Kapandı, Kulisler Açıldı!
İçeriği Görüntüle

Esnaf ve işletmelere yeni kullanım alanları

Ceyhan Belediyesi'nin değerlendirmeye aldığı taşınmazlar arasında işyerleri de bulunuyor. Doruk Mahallesi'nde 85 metrekarelik, Konakoğlu Mahallesi Atatürk Caddesi'nde ise 110 metrekarelik iki işyeri kullanım için sunulacak.

Bunun yanı sıra Hürriyet Mahallesi'nde 100 metrekarelik bir arsa da kiralama kapsamında yer alıyor.

İlçenin farklı noktalarında bulunan bu taşınmazların değerlendirilmesiyle hem mevcut belediye mülklerinin ekonomiye kazandırılması hem de vatandaşlar ve işletmeler için yeni kullanım alanlarının oluşturulması hedefleniyor.

Park alanları da ticari kullanım için değerlendirilecek

Ceyhan'da dikkat çeken bir diğer başlık ise park alanları. Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan İsmet Çelikten Parkı'ndaki 165 metrekarelik alan ile Uğur Şahin Parkı'ndaki 100 metrekarelik alan da kullanım amacıyla değerlendirilecek.

Bu alanların kiralanmasıyla birlikte belediyenin mülkiyetindeki mevcut alanların ekonomik ve ticari faaliyetlerde değerlendirilmesi planlanıyor.

Taşınmazlar farklı sürelerle kullanılabilecek

Belediyenin açıklamasına göre Cumhuriyet Mahallesi'ndeki taşınmazlar 10 yıllığına, tarla niteliğindeki alanlar ise 30 Ekim 2027 tarihine kadar sezonluk olarak kiralanacak. Diğer taşınmazlarda ise kullanım süresi 3 yıl olacak.

Kira bedellerinin yıllık olarak peşin alınacağı, sonraki yıllarda uygulanacak bedellerin ise önceki yılın kira bedeli üzerinden TÜFE oranındaki artışlar dikkate alınarak belirleneceği bildirildi.

Böylece Ceyhan Belediyesi, mülkiyetindeki farklı nitelikteki taşınmazları tarımsal üretimden ticari faaliyetlere kadar çeşitli alanlarda kullanıma açarak ilçedeki ekonomik hareketliliğe katkı sağlamayı amaçlıyor.

(Fotoğraf arşivden)

Muhabir: Hakan Toytekin