Avrupa Şampiyonluğu’nun ardından dev kulüplerin radarına giren genç raket, hem Türkiye’deki bağlarını koparmayan hem de Avrupa’daki gelişimini sürdüren son derece stratejik bir karara imza attı.

4 YILLIK AKADEMİ EĞİTİMİ MEYVELERİNİ VERİYOR
Son 4 yıldır kulübü Çiltar MTŞK’nın büyük desteğiyle hem Milli formayı giyen hem de Almanya’nın Ochsenhausen kentindeki dünyaca ünlü Liebherr Master College’da eğitimini sürdüren Öçal, 2026-2027 sezonu öncesinde geleceğini şekillendirecek kritik bir hamle yaptı. Kazanılan Avrupa Şampiyonluğu sonrası Almanya Masa Tenisi Bundesliga (TTBL) ekiplerinin radarına giren milli sporcu, profesyonel ekibiyle birlikte aceleci davranmayarak akılcı bir yol haritası çizdi.
ÇİFTE LİSANSLA ÇİFTE KULVAR
Hem Türkiye Hem Almanya. Doğrudan Bundesliga birinci lig ekiplerine imza atması halinde statü gereği Türkiye’de kulübü Çiltar MTŞK formasını giyemeyecek olan Görkem Öçal, gelişim sürecinin aksamaması adına Mainz 05’in ikinci takımına imza attı. Bu özel ve akıllıca transfer hamlesi sayesinde genç yetenek, önümüzdeki bir yıl boyunca hem Türkiye’de Çiltar MTŞK adına masa başına geçecek hem de Almanya ligindeki maçlarıyla uluslararası tecrübesini pekiştirecek.
BABA GÖKMEN ÖÇAL: "HAYALİMİZ BUNDESLİGA, ANCAK ACELE ETMİYORUZ"
Transfer ve kariyer planlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Görkem’in babası Gökmen Öçal, şu ifadeleri kullandı:
"Almanya her zaman bizim en büyük hayalimizdi. Avrupa Şampiyonluğu sonrası çok sayıda transfer teklifi aldık ancak acele etmiyoruz. Kariyerini planlayan ekiple ortak ve çok doğru bir karar verdik. İlerleyen yıllarda Görkem’i muhakkak Bundesliga’nın en üst seviyesinde izleyeceğiz. Bu süreçte yanımızda olan Çiltar MTŞK kulübümüze ve destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."




