TEDxGündoğduKoleji ‘KÖKLER’ ile Geliyor
TEDxGündoğduKoleji ‘KÖKLER’ ile Geliyor
İçeriği Görüntüle

5ocakgazetesi.com

Adana’da sanatseverler için heyecan verici bir akşam programı duyuruldu. Adana Büyükşehir Belediyesi, William Shakespeare’in dünyaca ünlü eserinden uyarlanan “Bir Ata Krallığım” adlı tiyatro oyununu izleyiciyle buluşturuyor.

Oyunun Teması: Güç ve Hırs

Eser, adını III. Richard’ın ünlü sözünden (“Bir at! Bir at! Krallığım bir at karşılığında!”) alır ve William Shakespeare’in klasik tragedyası III. Richard’tan esinlenir.

Oyun, iktidar hırsı, güç mücadelesi ve insan doğasının karanlık yönlerini merkezine alırken, klasik metni çağdaş bir bakış açısıyla yeniden yorumlar. Sahnelemede genellikle minimal dekorlar ve güçlü oyunculuk performansları ön plana çıkar; bu da izleyicinin karakterlerin iç dünyasına daha fazla odaklanmasını sağlar.

“Bir Ata Krallığım”, yalnızca tarihsel bir hikâye anlatmakla kalmaz; aynı zamanda günümüz dünyasında güç, etik ve liderlik kavramlarını sorgulayan bir yapıya sahiptir. Bu yönüyle hem klasik tiyatro severlere hem de modern yorumlara ilgi duyan izleyicilere hitap eder.

Oyunun dili çoğu zaman şiirsel ve yoğun bir anlatım içerirken, sahne kurgusu ve dramaturjisi izleyicide güçlü bir psikolojik etki bırakmayı hedefler. İktidar uğruna verilen mücadelelerin birey ve toplum üzerindeki yansımalarını ele alan eser, düşündürücü ve çarpıcı bir tiyatro deneyimi sunar.

Sahne ve Saat Bilgileri

Oyun, 6 Mayıs Çarşamba (Bugün) saat 20.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda perdelerini açacak.

Muhabir: Yücel Bayluk