5ocakgazetesi.com
Resmi satış verilerine göre Çukurova ilçesine bağlı Kurttepe Mahallesi, son bir yılda gerçekleşen yaklaşık 1.800 konut satışı ile birinci sırada yer aldı. Bu bölgede yeni konut projelerinin yoğunlaşması ve ulaşım avantajlarının bulunması, alıcıların tercihinde büyük rol oynadı. İkinci sırada ise Seyhan ilçesinin köklü bölgelerinden Reşatbey Mahallesi konumlandı. Tarihi dokusu ve şehir merkezine yakınlığıyla cazibesini koruyan Reşatbey'de yaklaşık 1.500 konut el değiştirdi.
Yüreğir ilçesinin Esentepe Mahallesi, bünyesindeki sosyal donatı alanları ve eğitim kurumlarına olan yakınlığı sayesinde özellikle genç ailelerin ilgi odağı haline gelerek 1.200 satışla üçüncü sıraya yerleşti. Adana'nın hızla gelişen ilçelerinden Sarıçam'da ise yeni altyapı çalışmalarının hız kazandığı Fadıl Mahallesi yaklaşık 950 konut satışıyla listeye girdi. Seyhan'ın önemli yerleşim yerlerinden Şakirpaşa Mahallesi de 900 konut satışıyla kentin gayrimenkul hareketliliğinde öne çıkan diğer bir bölge oldu.
Fiyatlar Yüzde 20'ye Varan Oranda Arttı
Emlak uzmanları, konut piyasasındaki bu canlanmayı faiz oranlarındaki görece düşüşe, kentin farklı noktalarında hayata geçirilen yeni projelere ve yatırım amaçlı alımlara bağlıyor. Şehir merkezine yakın ve ulaşım kolaylığı sunan mahallelerin alıcılar tarafından öncelikli olarak tercih edilmesi, bu bölgelerdeki konut fiyatlarını da doğrudan etkiledi. Satışların en çok yoğunlaştığı Kurttepe ve Reşatbey mahallelerinde metrekare fiyatlarının, artan taleple birlikte geçen yıla göre yüzde 15 ile 20 oranında yükseldiği kaydedildi.
Genç Alıcıların Tapu İşlemlerinde Gözle Görülür Artış
Emlak piyasasında satış rakamlarıyla birlikte alıcı demografisinde de dikkat çekici değişimler yaşandı. Tapu işlemlerinde özellikle 30-40 yaş aralığındaki genç alıcıların oranında belirgin bir artış gözlemlendi. Genç ailelerin ağırlıklı olarak sosyal imkanları gelişmiş, yaşam standartları yüksek mahalleleri tercih ettiği raporlandı. Ayrıca, kira getirisinin yüksek olduğu bölgelerde uzun vadeli yatırım amaçlı konut alımlarının da giderek çoğaldığı belirtildi.





