Adana’da yaz sıcakları etkisini sürdürmeye devam ediyor. Meteoroloji verilerine göre kent genelinde önümüzdeki günlerde yüksek sıcaklıklar hakim olacak. Özellikle hafta sonuna kadar birçok ilçede termometrelerin 35 derece ve üzerine çıkması bekleniyor.

ADANA’DA SICAKLIK 35 DERECE

Adana kent merkezinde 11 Eylül Cuma günü sıcaklığın 21 dereceye kadar düşmesi, gün içerisinde ise 35 dereceye ulaşması bekleniyor. 12 Eylül Cumartesi günü de sıcak hava etkisini sürdürecek ve sıcaklığın yine 35 derece seviyesinde olması öngörülüyor.

13 ve 14 Eylül tarihlerinde ise kent merkezinde sıcaklığın 34 derece civarında seyretmesi bekleniyor. 15 Eylül Salı günü ise sıcaklığın 32 dereceye kadar gerilemesi ve gök gürültülü sağanak yağış ihtimalinin ortaya çıkması dikkat çekiyor.

İMAMOĞLU VE KOZAN’DA 37 DERECE

İlçeler arasında en yüksek sıcaklıkların ise İmamoğlu ve Kozan’da görülmesi bekleniyor.

İmamoğlu’nda 11-13 Eylül tarihleri arasında sıcaklıkların 37 dereceye kadar yükselmesi, 14 Eylül’de 36, 15 Eylül’de ise 33 derece olması bekleniyor. İlçede 15 Eylül Salı günü gök gürültülü sağanak yağış tahmini de bulunuyor.

Kozan’da ise 11 Eylül’de 37 derece beklenirken, takip eden günlerde sıcaklığın 34 derece civarında seyretmesi öngörülüyor. 14 Eylül’de sıcaklığın yeniden 36 dereceye çıkması, 15 Eylül’de ise 34 derece olması bekleniyor.

FEKE’DE DE SICAK HAVA ETKİLİ OLACAK

Feke’de de sıcak hava etkisini gösterecek. İlçede 11 Eylül’de sıcaklığın 36 dereceye, 12 ve 13 Eylül’de de yine 36 dereceye ulaşması bekleniyor. 14 Eylül’de sıcaklığın 32, 15 Eylül’de ise 30 dereceye gerileyeceği tahmin ediliyor.

Karaisalı’da ise sıcaklıkların 35 derece seviyesinde seyretmesi, 13 Eylül’de 35 derece, 14 Eylül’de 34 derece ve 15 Eylül’de 32 derece olması bekleniyor.

Yankı Erel İstanbul’da Çeyrek Finalde
Yankı Erel İstanbul’da Çeyrek Finalde
İçeriği Görüntüle

KIYI İLÇELERİNDE SICAKLIK 32-33 DERECE CİVARINDA

Deniz kıyısındaki Karataş ve Yumurtalık’ta ise sıcaklıkların diğer bazı ilçelere göre daha düşük olması bekleniyor.

Karataş’ta önümüzdeki günlerde sıcaklık 32 derece civarında seyredecek. 15 Eylül Salı günü ise yer yer sağanak yağış tahmini bulunuyor.

Yumurtalık’ta ise 11-13 Eylül arasında sıcaklıkların 33 derece, 14 ve 15 Eylül’de ise 32 derece civarında olması bekleniyor. 15 Eylül’de ilçede de yer yer sağanak yağış öngörülüyor.

YÜKSEKLERDE SICAKLIK DAHA DÜŞÜK

Adana’nın yüksek kesimlerinde ise sıcaklıklar kent merkezine göre daha düşük seyredecek. Tufanbeyli’de gündüz sıcaklıklarının 31-32 derece civarında olması beklenirken, 15 Eylül’de sıcaklığın 29 dereceye düşmesi öngörülüyor.

Pozantı’da 11 ve 12 Eylül’de 32 derece olan sıcaklığın 13 Eylül’de 33 dereceye çıkması, 14 Eylül’de 29, 15 Eylül’de ise 28 dereceye gerilemesi bekleniyor.

SICAK HAVA YERİNİ YAĞIŞA BIRAKACAK

Meteoroloji tahminlerinde dikkat çeken en önemli ayrıntı ise 15 Eylül Salı günü. Adana başta olmak üzere birçok ilçede gök gürültülü sağanak yağış tahmini bulunurken, Karataş ve Yumurtalık’ta ise yer yer sağanak yağış bekleniyor.

Böylece Adana’da hafta sonuna kadar etkili olması beklenen sıcak havanın, yeni haftayla birlikte yerini daha serin ve yağışlı bir havaya bırakması bekleniyor.

Muhabir: Hakan Toytekin