Kebapçı Zeki’de verilen öğle yemeğinin ardından Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, Türk-İş’e bağlı Sendikaların Adana Şube Başkanları yerel ve ulusal gündemi değerlendirdi. Alım gücünün her geçen gün azaldığına ve hayat pahalılığının dayanılmaz seviyelere ulaştığına dikkat çeken Bölge Başkanı Edip Gülnar, "Mutfaktaki yangın her geçen gün büyüyor; dar gelirli kesim enflasyonun nedeni değil, tek mağdurudur" diyerek yetkilileri acil önlem almaya çağırdı.

Whatsapp Image 2026 11 08 At 13.01.14 (1)

"HAYAT PAHALILIĞI SON 40 YILIN ZİRVESİNDE"

Türkiye genelinde yaşanan geçim sıkıntısının artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını vurgulayan Edip Gülnar, "İğneden ipliğe her gün yeni zamlar geliyor. İşçi, emekçi ve emekli adeta aç geziyor. Alım gücü eridi, mutfaktaki yangın bacayı sardı. Çalışma hayatında çözüm bekleyen kronik sorunlar derhal ele alınmalıdır" dedi.

Ekonomik faturanın dar gelirliye kesilmesine tepki gösteren Gülnar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Hayat pahalılığı son 40 yıldır görülmemiş bir seviyeye ulaşmıştır. Ekonomik krizin nedeni çalışanlar veya aldıkları ücretler değildir, emeğiyle geçinenler enflasyonun sebebi değil, bizzat mağdurudur. Tasarrufu ve fedakârlığı dar gelirli değil, geçmiş dönemde refahını artıran, gücü elinde bulunduran kesimler yapmalıdır."

"AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI RAKAMLARI VİCDANLARI YARALIYOR"

Açıklamasında TÜRK-İŞ'in son araştırmalarındaki acı tabloyu rakamlarla ortaya koyan Türk-İş 4. Bölge Başkanı Gülnar, mevcut asgari ücret ve emekli maaşlarının hayatın gerçekleriyle bağdaşmadığını söyledi. Mevcut asgari ücretin 28.075 TL, en düşük emekli maaşının 23.552 TL olduğunu hatırlatan Gülnar, “Konfederasyonumuz Türk-İş’in 40 yılı aşkın zamandır yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmalarındaki rakamlar acı tabloyu net bir şekilde ortaya koymaktadır. 1 ay sonra 2027 yılından geçerli olacak asgari ücret görüşmeleri başlayacak, yine emekliler için düzenlemelerden söz ediliyor. Boş laflarla kimsenin karnı doymuyor. Ocağında aş pişmiyor. Yıllardır diyoruz insan onuruna yaraşır ücret belirlensin. Bir çalışanın tek başına yaşama maliyetinin 48 bin lirayı aştığı, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 37 bin lirayı geçtiği bir ortamda asgari ücretliye. Emekliye verilecek 3-5 kuruşluk zam hangi vicdana sığar?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Whatsapp Image 2026 11 08 At 13.01.14

ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALI

Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, çalışma hayatındaki barışın, huzurun ve verimliliğin artması için gerek kamuda gerekse özel sektörde örgütlenmenin önündeki yasal engellerin kaldırılması gerektiğine de dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sendikal örgütlenmenin önündeki yasal ve uygulamadan kaynaklanan sorunlar devam etmektedir. İşveren, iktidarın da desteğini alarak işçilerin sendikaya üye oldukları için işten çıkartmaktadır, hâlbuki ki akıllı bir işveren sendika olmasını kendi talep etmelidir. Çünkü sendika olursa iş yerlerinde huzur olur, barış olur üretim olur verim olur.

Adana’da Kestane Sezonu Başladı! Tezgâhlarda Fiyatı Dudak Uçuklatıyor
Adana’da Kestane Sezonu Başladı! Tezgâhlarda Fiyatı Dudak Uçuklatıyor
İçeriği Görüntüle

BU ÇAĞDA HALA TAŞERONU KONUŞMAK AYIPTIR!

Taşeron çalışma; güvencesizlik, eşitsizlik ve hak kayıplarına neden olmaya devam etmektedir. Kamuda taşeron istihdamına son verilmeli, kapsam dışında kalan işçiler ayrım yapılmaksızın kadroya alınmalı ve eşit işe eşit ücret ilkesi hayata geçirilmelidir.”

"KARARLILIKLA HAK ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

TÜRK-İŞ’in her zaman emekçinin yanında olduğunu belirten 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, kamu ve özel sektör ayrımı gözetmeksizin hak arama mücadelesini daha etkin ve kesintisiz bir şekilde sürdüreceklerini ifade ederek sözlerini noktaladı.

Kaynak: HABER BÜLTENİ