5ocakgazetesi.com
Toplantının açılışında konuşan Sağlıklı Nesiller Kooperatifi Başkanı Süreyya Kılçık, kooperatifin kuruluş amacının sağlıklı beslenmeyi yaygınlaştırmak olduğunu belirterek, “Adana’da sağlıklı beslenmeyi yaygınlaştırmak, özellikle glütensiz ürünlerin üretimini artırmak için yola çıktık. Amacımız Adana’dan başlayarak tüm ülkede sağlıklı beslenme alışkanlığını yaygınlaştırmak. Özellikle okullarda çocuklarımızın sağlıklı gıdaya erişimini ve bu bilincin yerleşmesini hedefliyoruz” dedi.

Kooperatif üyesi Gıda Mühendisi Ayşegül Şimşek ise üretimdeki temel prensiplerinin güvenilir ve sağlıklı gıda olduğunu vurgulayarak, “Yola çıkışımızdaki en büyük amaç, kendi çocuğumuza ve ailemize yediremeyeceğimiz hiçbir ürünü üretmemek ve satmamak. Bu çalışmayı kar amacı gütmeden yürütüyoruz. Amacımız gelecek nesillerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesine katkı sunmak. Her ne kadar bir lansman toplantısı gibi görünse de bu, bizim için çok önemli bir başlangıç ve atılmış büyük bir adımdır” ifadelerini kullandı.
Toplantıda kooperatifin faaliyet alanları, üretim hedefleri ve gelecekte hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında katılımcılara bilgi verildi. Sağlıklı gıda üretiminin artırılması, üretici ile tüketici arasında güvenilir bir bağ kurulması ve toplum sağlığını destekleyen çalışmaların yaygınlaştırılması konuları ön plana çıktı.

Programa Zeydan Karalar, Çukurova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Tunaz, Adana Ticaret İl Müdürü Hüseyin Gödelek, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Veli Oğuz ve kooperatif üyesi Serdar Yusuf Deveci’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Kooperatif yetkilileri, önümüzdeki dönemde sağlıklı yaşam, sürdürülebilir üretim ve toplumsal farkındalık alanlarında yeni projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.




