Belgesel gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Cumhuriyetin kadınların toplum hayatında güçlü biçimde yer almasının önünü açtığını vurguladı. Nene Hatun’dan Halide Edip Adıvar’a uzanan tarihî yürüyüşün bugün de aynı kararlılıkla sürdüğünü belirten Uludağ, şöyle konuştu:

"Bilgisiyle yol gösteren, emeğiyle üreten, azmiyle engelleri aşan, dayanışmasıyla başka hayatlara umut olan kadınlarımız; Cumhuriyetimizi her gün yeniden büyütüyor. Aramızda farklı düşüncelere, farklı hayat tecrübelerine ve farklı mücadele alanlarına sahip kadınlarımız var. Bu farklılıklar bizi ayıran değil, Cumhuriyetimizin ortak değerleri etrafında buluşturan zenginliğimizdir. Çünkü kadınların emeği, cesareti ve sözü; hepimizin ortak geleceğidir."

CHP Sözcüsü Müslim Sarı’dan Çukurova’daki Seçim Öncesi Açıklama: “Kimseyle Birliktelik Yapmayacağız!”
CHP Sözcüsü Müslim Sarı’dan Çukurova’daki Seçim Öncesi Açıklama: “Kimseyle Birliktelik Yapmayacağız!”
İçeriği Görüntüle

Kadınların güven içinde yaşadığı, emeğinin karşılığını aldığı ve fırsatlara eşit biçimde erişebildiği bir toplum inşa etmenin ortak sorumluluk olduğunu belirten Uludağ, şiddetin ve ayrımcılığın karşısında durmanın önemine dikkat çekerek Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve millî mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle andı.

07-3

Başarı ve Dayanışma Hikâyeleri Plaketle Onurlandırıldı

Programda, farklı alanlardaki çalışmaları ve topluma katkılarıyla örnek olan üç kadına plaket takdim edildi. Kendi evladıyla başlayan mücadelesini özel gereksinimli çocuklar ve aileleri için dayanışma yolculuğuna dönüştüren Gülşen Akgöz, Gönüllü Anneler Topluluğu çatısı altında yürüttüğü çalışmalarla takdir topladı. Sırıkla atlama millî takım sporcusu Demet Parlak spor alanındaki başarıları ve gençlere ilham veren mücadelesi dolayısıyla ödüllendirilirken; tarımsal sulama sektöründe faaliyet gösteren iş kadını Arzu Kocamanoğlu ise iş hayatındaki başarıları ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği destek nedeniyle plaketle onurlandırıldı.

01-10

Fotoğraf çekimleri ve ikramlarla tamamlanan programın sonunda Başkan Bilal Uludağ, tüm misafirlere "Kırk yıl hatırımız kalsın" diyerek kahve fincanı takımı hediye etti. Cumhuriyet coşkusuyla bir araya gelen kadınlar, buluşmadan dayanışmanın ve paylaşmanın hatırasıyla ayrıldı.

Kaynak: HABER BÜLTENİ