Olay, pazar günü Karaisalı ilçesinin gözde mesire alanlarından biri olan Dokuzoluk mevkisindeki Eğlence Çayı'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaz sıcağında serinlemek amacıyla çayın sularına kendini bırakan Ömer Alptekin, bir süre yüzdükten sonra gözden kayboldu. Gencin çırpındığını gören çevredeki vatandaşlar durumu vakit kaybetmeden yetkililere bildirdi.
Ekipler Seferber Oldu Ancak İz Yok
İhbarın hemen ardından bölgeye çok sayıda jandarma, su altı arama-kurtarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Çayın debisinin yüksek olduğu bölgelerde ve su altında titizlikle yürütülen çalışmalara rağmen, aradan geçen 3 günde talihsiz gence ait herhangi bir ize rastlanamadı.
Son Fotoğrafı Ortaya Çıktı
Arama çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Alptekin’in kaybolduğu Eğlence Çayı’nın hemen kıyısında, olaydan kısa süre önce çektirdiği son fotoğrafı ortaya çıktı. Fotoğrafta neşeli haliyle dikkat çeken gençten geriye kalan bu acı hatıra, ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.
Dalgıç polisler ve arama-kurtarma ekipleri, Ömer Alptekin’i sağ ya da ölü olarak bulabilmek için bugün de nehir yatağı boyunca çalışmalarına havadan ve sudan devam ediyor.




