5ocakgazetesi.com
Whatsapp İhbar hattımıza gelen bilgilere göre olay, gece saat 22.00 ile 03.00 arasında meydana geldi. Turgut Özal Bulvarı üzerinde seyir halinde olan vatandaş; araçların aşırı hız yaptığını, kırmızı ışık ve yaya geçidi kurallarını hiçe saydığını, motosikletlerin ise abartı egzoz sesleriyle çevreyi rahatsız ettiğini ifade etti. Trafikteki tehlikenin boyutunun artması üzerine can güvenliğinden endişe eden sürücü, ilerlemekte zorlanarak aracını müsait bir yere çekip tehlikenin geçmesini beklemek zorunda kaldığını vurguladı.
Suç Duyurusuna 'Takipsizlik' Kararı: "KGYS'ler İncelenseydi..."
Trafik ve asayiş polislerinin görev başında olduğu zaman dilimlerinde bile bu tehlikeli ihlallerin yaşandığına dikkat çeken duyarlı vatandaş, insan hayatını hiçe sayan sürücüler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Ancak yargı sürecinden beklediği sonucu alamayan şikayetçi, mahkemeden gelen kovuşturmaya yer olmadığına (takipsizlik) dair kararla hayal kırıklığına uğradı.
Verilen karara isyan eden vatandaş, "Adaletin her zaman haksızdan yana olduğunu bir kez daha anladım. O anlardaki trafik KGYS kameraları incelenseydi bu olumsuz karar verilmezdi" sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Yetkililere 'Acil Denetim ve Duyarlılık' Çağrısı
Bölgedeki sorunun yalnızca tek bir geceyle sınırlı kalmadığını belirten Adanalı vatandaş, otomobillerin, motosikletlerin ve elektrikli bisikletlerin trafikteki tehlikeli ve ölümcül hareketlerinin devam ettiğine dikkat çekti.
Her gün binlerce Adanalının kullandığı Turgut Özal Bulvarı'nda benzer manzaraların yaşandığını ifade eden vatandaş, yetkilileri ve emniyet güçlerini trafik denetimleri konusunda çok daha duyarlı olmaya davet etti.





