Özel'in açıklamalarını "siyasi yetersizlik" olarak nitelendiren Çelik, Türkiye'nin uluslararası arenadaki politikalarına yönelik söylemleri de "cehalet" olarak tanımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dirayetli siyasetine yönelik saldırıların asla kabul edilemeyeceğini belirten Ömer Çelik, Türkiye'nin dünya genelinde takdir toplayan özgün ve güçlü politikalarına karşı yapılan eleştirilerin altı boş olduğunu ifade etti. Çelik, Özel'in kullandığı ifadelerin yalnızca kendi siyasi cehaletinin bir teşhiri olmaktan öteye gidemeyeceğini vurguladı.
Özel'e 'Vesayet' ve 'Aşırı Sağ' Göndermesi
CHP liderinin siyasi çizgisini Avrupa'daki radikal akımlara benzeten ve Türkiye'deki 'vesayet' tartışmalarına net bir şekilde noktayı koyan Çelik, sert eleştirilerini şu sözlerle tamamladı:
"Özgür Özel her geçen gün daha çok Avrupa’daki aşırı sağcı siyasetçilerin alt ligine dahil oluyor. Özgür Özel vesayet altında politikayı kimin yaptığını merak ediyorsa, kendi politikasına bakması yeterlidir."





