Gelişmiş tasarımıyla yeni FİAT Linea Türkiye pazarında: Fiyatı herkesi şaşırtacak!

Türkiye'de geniş bir hayran kitlesine sahip olan ve öncelikle tercih edilen şirketler arasında öne çıkan dev kuruluş Fiat, otomobil pazarında oldukça etkileyici bir sürpriz hazırlığında. İşte ayrıntılar...

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri

Türkiye, gözlerini yeni nesil Fiat Linea modeline çevirdi. Fiat, genellikle mevcut modelleri rafa kaldırıp yerlerine taze tasarımlar getirmeyi tercih ediyor. Bu durum, Fiat Linea için de geçerli. Ancak bazen nadiren de olsa, bir modelin tamamen yeni bir görünümle karşımıza çıktığına şahit oluyoruz. Fiat Linea da tam da bu istisnalardan biri.

Bilindiği gibi Fiat'ın şu anki gözdesi Egea. Öncesinde ise Fiat Linea vardı. Onun da öncesinde Fiat Siena, Fiat Albea gibi modeller hatırlanır. Zaten Egea dönemi de artık sona erdi. Peki, Egea'nın yerine kim geçecek?

Aslında yeni kasa Linea, neredeyse 3 yıl önce yollara çıktı. Bazı ülkelerde "Cronos" adıyla anılan model, çoğunlukla Linea adını taşıdı. Fiat'ın enteresan bir isim tercihi olduğunu söylemek mümkün. Örneğin Egea Avrupa'da "Tipo" olarak adlandırılırken, Amerika'da "Dodge Neon" olarak satılıyor. Türkiye ve Yunanistan ise ona Egea diyor.

2024 yılında ülkemizde satışa sunulacak olan "Cronos" ya da daha aşina olduğumuz adıyla Linea, güncellenmiş görünümüyle karşımıza çıkacak. Yani Fiat, 3 yıl önce piyasaya sürdüğü model yerine, bu kez hafif bir makyajla yeni bir sürüm sunacak.

Fiat'ın genel tasarım çizgisini yansıtan bu otomobil, dizel motor seçeneğini geride bırakıyor. Bunun yerine benzinli ve hibrit motor alternatifleri sunulacak. Benzinli seçenekte, hem manuel hem de otomatik şanzıman seçenekleri bulunacak. Hibrit motorda ise sadece otomatik şanzıman tercihi mevcut olacak.

Fiat Egea ile yaklaşık olarak aynı fiyat aralığında yer alacak olan bu otomobilin ülkemizde üretilip üretilmeyeceği ise henüz netlik kazanmış değil. Ek olarak, yeni nesil taksi modelleri sayesinde yeni Fiat Linea modellerini de yakından gözlemleme şansına sahip olacağız.

28 Ağu 2023 - 15:04 - Ekonomi

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak 5 Ocak Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan 5 Ocak Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler 5 Ocak Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı 5 Ocak Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.