5ocakgazetesi.com
Karamık, komisyon üyesi milletvekilleriyle birlikte yürütülen projeyle çocukların doğrudan yönetime seslenebileceğini belirterek, e-Dilekçe portalının 81 ildeki 6. ve 7. sınıf öğrencilerine açıldığını açıkladı.
Projeye gelen dilekçelerde dikkat çeken başlıklar arasında; dijital dünyanın getirdiği sorunlar, çocuk hakları, sanatsal beklentiler ve aile değerleri yer aldı. Özellikle öğrencilerin okullarda sağlıklı ve ücretsiz gıdaya erişim taleplerinin öne çıktığını vurgulayan Karamık, bu taleplerin ilgili kurumlara hızlı şekilde iletildiğini söyledi.
Karamık açıklamasında, “Çocuklarımızın yazdığı tek bir cümle bile yarının Türkiye’sinde yeni bir yasanın başlangıcı olabilir” diyerek projenin önemine dikkat çekti.
Öte yandan, okullarda yaşanan iletişim sorunlarına çözüm üretmek amacıyla kurulan “Akran Zorbalığı Alt Komisyonu” ile şiddetin temel nedenlerine inileceği ve sevgi dilinin yaygınlaştırılmasının hedeflendiği ifade edildi.
Proje, çocukların demokratik süreçlere katılımını artırmayı amaçlarken, eğitim ve sosyal politikalar açısından da yeni düzenlemelere kapı aralayabilir.




