Olay, dün Yakapınar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Suriye uyruklu Salih Rami (12) ile Simar Süleyman (10), serinlemek için Ceyhan Nehri’ne girdi. Bir süre suda yüzen çocuklar, daha sonra akıntıya kapılarak gözden kayboldu.
Durumu fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye jandarma sualtı ekipleri sevk edildi. Ekiplerin nehirde başlattığı ilk aramalarda, çocuklara ait kıyafet ve terlikler bulundu. Ancak gün boyunca sürdürülen çalışmalardan sonuç alınamadı.
Arama çalışmalarına günün ilk ışıklarıyla yeniden devam edildi. Jandarma dalgıç ekipleri, Simar Süleyman’ın cansız bedenini, çocukların suya girdiği noktanın yaklaşık 3 kilometre ilerisinde buldu.
Çalışmalarını sürdüren ekipler, 12 yaşındaki Salih Rami’nin de cansız bedenine yaklaşık 4 kilometre ileride ulaştı.
İki çocuğun cenazeleri, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.





