Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve birinci derece yakınlarının da bulunduğu 55 kişi gözaltına alındı.
Rüşvet ve Kara Para Aklama Suçlaması
Gözaltına alınan şüphelilere yöneltilen ana suçlamaların "rüşvet almak/vermek" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" olduğu bildirildi. Operasyonun yankıları sürerken, Başkan Bozbey'in danışmanı tarafından yapılan ilk açıklamada; sürecin halihazırda cezaevinde tutuklu bulunan eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile ilgili devam eden bir dosyaya dayandığı öne sürüldü.
Başkanın Eşi, Kızı ve Kardeşleri de Listede
Geniş çaplı operasyonun en dikkat çeken detayı ise gözaltı listesinde Başkan Bozbey'in aile üyelerinin de yer alması oldu. Soruşturma kapsamında Bozbey'in eşi Seden Bozbey, kızı Side Bozbey Gürer ve kardeşleri Ramiz ile Ertan Bozbey de emniyete götürülen isimler arasında bulunuyor.
Aralarında çok sayıda tanınmış iş insanı (Bakgör, Rızvanoğlu ve Arslan aileleri üyeleri), eski belediye yöneticileri ve aracıların bulunduğu 55 kişilik gözaltı listesinin kilit isimleri şu şekilde kamuoyuna yansıdı:
-
Mustafa Bozbey (Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı)
-
Seden Bozbey (Başkanın Eşi)
-
Side Bozbey Gürer (Başkanın Kızı)
-
Ramiz ve Ertan Bozbey (Başkanın Kardeşleri)
-
Aytunç Esendemirci (Eski Özel Kalem Müdürü - Rüşvete Aracılık İddiası)
-
Yalçın Işıkyıldız (Eski Nilüfer Bld. Başkan Yardımcısı - Rüşvete Aracılık İddiası)
-
Yılmaz Adıgüzel (Nilüfer Bld. Zabıta Müdürü - Rüşvete Aracılık İddiası)
(Gözaltına alınan diğer şüphelilerin; rüşvet vermekle suçlanan tanınmış iş insanları, paravan şirket yetkilileri ve rüşvete aracılık ettiği öne sürülen belediye iştirak çalışanlarından oluştuğu açıklandı.)
4 İş İnsanı Firari Durumda Aranıyor
Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 4 iş insanının ise firari olduğu tespit edildi. "Rüşvet veren" sıfatıyla aranan Abdülkadir Alkan ve Naci Abay yurt içinde aranırken; Şevket Gündüz ve Tuğrul Kutluay'ın yurt dışına firar ettiği belirlendi. Emniyet güçlerinin şüphelilerin ikamet ve iş yerlerindeki arama faaliyetlerinin aralıksız sürdüğü bildirildi.



