Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Mehmet İrfan Demirci, İŞKUR Adana İl Müdürü Ahmet Karaveli, Çukurova Üniversitesi akademisyenleri ve çevre illerin eczacı odası başkanlarının da katıldığı açılış buluşmasında, genç eczacıların mesleki gelişimine yönelik atılan bu adımın önemi vurgulandı. Tüm Türkiye genelindeki eğitim koordinatörlüğünü Çukurova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) akademisyenlerinin üstlendiği proje, mesleğe yeni adım atan eczacılar için önemli bir kariyer basamağı olarak değerlendirildi.

Genç Eczacıların İstihdam Edilebilirliği Güçleniyor

Toplantıda söz alan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ezgi Elekarışmaz, eczacılığın sürekli gelişen ve kendini yenileyen dinamik bir meslek olduğuna dikkat çekti. Genç meslektaşlarının mesleki yetkinliklerini artırmanın ve istihdam edilebilirliklerini güçlendirmenin mesleğin geleceğine yapılan en değerli yatırım olduğunu belirten Elekarışmaz, istihdam sorununun yalnızca bireysel çabalarla aşılamayacağını, kamu, meslek odaları ve işverenler arasında sürekli bir iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Başkan Elekarışmaz, Çukurova Üniversitesinin katkılarıyla yürütülen bu eğitim programının yardımcı eczacılara yeni bilgi, beceri ve fırsatlar kazandırmasını dilediklerini sözlerine ekledi.

Adeo (1)

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden Akdeniz Meyve Sineği'ne Karşı Feromon Tuzağı Hamlesi
Adana Büyükşehir Belediyesi'nden Akdeniz Meyve Sineği'ne Karşı Feromon Tuzağı Hamlesi
İçeriği Görüntüle

TEB Başkanı Demirci'den İstihdam ve Planlama Vurgusu

Projeyi kamu, üniversite ve meslek odası iş birliğinin en somut örneklerinden biri olarak nitelendiren TEB Başkanı Ecz. Mehmet İrfan Demirci, eczacılık fakültesi kontenjanlarının ülkenin gerçek ihtiyaçları doğrultusunda planlanması gerektiğini savundu. İş gücü istihdamının sektördeki en temel sorunlardan biri olduğuna işaret eden Demirci, halihazırda eczanelerde 5 bin 700'e yakın meslektaşlarının istihdam edildiğini ve hayata geçirilen bu tür iş birlikleriyle sayının daha da yukarı taşınacağını belirterek, eczacıların özlük haklarını iyileştirme gayretinde olduklarını söyledi.

İŞKUR'dan Kariyer Yolculuğuna Tam Destek

Adana İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karaveli ise kurum olarak imalattan sağlığa, hizmet sektöründen bilişime kadar birçok alanda aktif iş gücü programları düzenlediklerini hatırlattı. Yardımcı eczacıların kariyer yolculuklarına paydaş kurumlarla birlikte eşlik etmekten büyük gurur duyduklarını belirten Karaveli, sivil toplum ve iş dünyasıyla kurulan bu güçlü bağların istihdam rakamlarına doğrudan yansıdığını ifade etti.

Sağlık ve akademi camiasını bir araya getiren buluşma, projeye destek veren akademisyen ile yöneticilere teşekkür plaketlerinin takdim edilmesinin ardından eğitim programının resmen başlamasıyla sona erdi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ