Adana’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumuna giren öğrencilerin babaları, Babalar Günü’nde en büyük heyecanı evlatlarıyla birlikte yaşadı. Çocuklarını sınav salonlarına uğurlayan babalar, okul önlerinde başarı duası ederek bekleyişe geçti.
Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da YKS’nin pazar oturumu sabah saatlerinde başladı. Erken saatlerden itibaren sınav merkezlerinin önünde toplanan aileler, çocuklarını moral vererek ve dualarla sınava gönderdi. Öğrenciler içeride gelecekleri için ter dökerken, dışarıda bekleyen babalar ise hem gurur hem de heyecan yaşadı.
Sınavın Babalar Günü’ne denk gelmesi, veliler için duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Çocuklarının başarısının kendileri için en güzel hediye olacağını söyleyen babalar, sınav süresince okul çevresinden ayrılmadı.
Velilerden Ali Ergin, sınav sabahının kendileri için özel bir anlam taşıdığını belirterek, “Sabah çocuğum ilk iş olarak Babalar Günümü kutladı. Çok duygulandık. Birlikte okula geldik ve dualarla içeri uğurladık. Sınav öncesinde yapması gerekenleri söyledik. Şimdi burada bekliyoruz. Eminim Türkiye’deki bütün anne babalar aynı heyecanı yaşıyor. Stresten uyuyamadık. İnşallah tüm çocuklarımızın emekleri karşılığını bulur” dedi.
Çocuklarıyla olan ilişkisini anlatan Abdullah Koç ise baba olmanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, “Ben disiplinli bir ailede büyüdüm ama çocuklarımla her zaman arkadaş gibi olmaya çalıştım. Onlarla konuşuyor, zorlandıkları zaman destek olmaya çalışıyorum. Evlatlarım beni her zaman gururlandırıyor. Sınava giren tüm öğrencilere başarı diliyorum” diye konuştu.
Adana’da YKS’ye giren öğrenciler kadar onları okul dışında bekleyen babalar da bu özel günde unutulmaz bir heyecan yaşadı.





