Kozan Devlet Hastanesi’ne rapor almak için gelen Gülşah Ünüvar, poliklinikte sıra beklerken annesi Fikran Durgel, torunu 4 yaşındaki Mina Gül ile birlikte hastane kantinine geçti. Bu sırada kantinde bulunan bir vatandaşın verdiği şekeri yiyen küçük Mina’nın boğazına şeker kaçtı. Nefes almakta zorlanan çocuk, anneannesinin kucağında hızla acil servise götürüldü.
Panik içinde getirilen çocuğu gören 13 yıllık hemşire Melek Bulut, vakit kaybetmeden Heimlich manevrası uyguladı. Doğru ve hızlı müdahale sayesinde çocuğun boğazındaki şeker çıkarıldı ve Mina yeniden nefes almaya başladı. Ardından küçük çocuk doktorlar tarafından kontrol altına alındı.

Olayla ilgili konuşan hemşire Melek Bulut, görev başında oldukları sırada hasta yakınlarının panikle yanlarına geldiğini belirterek, mesleki bilgi ve tecrübeleri doğrultusunda hızlıca müdahale ettiklerini söyledi. Bulut, çocuğun sağlığına kavuşmasının kendileri için en büyük mutluluk olduğunu ifade etti.
Kızının kurtulmasının ardından hemşireye teşekkür etmek için hastaneye gelen anne Gülşah Ünüvar ise yaşadığı korku dolu anları anlattı. Ünüvar, müdahalenin zamanında yapılmasının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, herkesin Heimlich manevrasını öğrenmesi gerektiğini dile getirdi.
Öte yandan Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Çağlar Bozkurt, hayat kurtaran müdahaleyi gerçekleştiren hemşire Melek Bulut’a teşekkür belgesi vererek, sergilediği hızlı ve örnek davranış dolayısıyla kendisini tebrik etti.



