Türkiye İklime Dirençli Ormancılık Projesi kapsamında, Adana’nın Kozan ilçesinde kırsal kalkınmaya yönelik destekler sürüyor. Proje çerçevesinde 13 köyde yaşayan 27 kadına toplam 840 bin lira değerindeki hamur yoğurma ve çapa makineleri, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programla teslim edildi.
8 köyde 6 milyon lirayı aşan destek
Kozan Orman İşletme Müdürü Mahmut Menziletoğlu, kurumun 2026 yılı için 8 milyon 286 bin liralık ödeneği bulunduğunu belirtti. Bugüne kadar 8 köyde 6 milyon liranın üzerinde destek sağlandığını aktaran Menziletoğlu, son dağıtımda Akdam’dan Zerdaliye’ye kadar 13 köyden 27 kadına makine desteği verildiğini ifade etti.
“Devlet olarak desteği sürdüreceğiz”
Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, orman köylülerinin ülkenin yeşillendirilmesindeki emeğine dikkat çekti. Hibelerin ve kredilerin kırsalda yaşayan vatandaşlar açısından büyük önem taşıdığını belirten Etli, “Bozkır olan topraklarımızı alın terimizle yeşil vatan yapan kahramanlarız. Hibeler ve krediler çok kıymetli. Devlet olarak en zor zamanlarımızda bile bunu devam ettireceğiz” dedi.
“Her makine bir hanenin emeğini kolaylaştıracak”
Adana Vali Yardımcısı Abdullah Şahin ise makine desteğinin yalnızca maddi değeriyle değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı. Şahin, “Her bir makine bir hanenin emeğini kolaylaştıracak, üretimini artıracak ve aile bütçesine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.
“Bu makineyi çok istiyordum”
Destekten yararlanan Velicanlı Mahallesi Muhtarı Hatice Akkaya da kırsalda yaşayan kadınların günlük işlerde karşılaştığı zorluklara değindi. Hamur hazırlamanın zahmetli bir iş olduğunu belirten Akkaya, “Bir kırsal köylü ve kadın olarak hamur yoğurmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Bu makineyi çok istiyordum, devletimize teşekkür ederim” diye konuştu.
Programda yapılan konuşmaların ardından hamur yoğurma ve çapa makineleri, destekten yararlanan kadınlara tek tek teslim edildi.





