Programa Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, MHP Adana İl Başkanı Hakan Yıldırım, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Eyüp Akbulut, AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Bayram Özdemir, akademisyenler, öğrenciler, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, TRT tarafından hazırlanan 15 Temmuz belgeseli katılımcılarla buluşturuldu.

"15 Temmuz, Millî İradenin Zaferidir"
Programın açılış konuşmasını yapan ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, 15 Temmuz'un millet iradesinin kararlılıkla ortaya konulduğu tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Sözen, demokrasinin korunması ve millî birlik ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının ortak sorumluluk olduğunu ifade etti.
"O Gece Millet Tek Yürek Oldu"
Programda konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ise 15 Temmuz'un yalnızca bastırılan bir darbe girişimi olmadığını, aynı zamanda milletin devletine, bayrağına ve demokrasisine sahip çıktığı tarihi bir direniş olduğunu söyledi.
15 Temmuz gecesinde toplumun her kesiminin ortak bir duruş sergilediğini belirten Uludağ, o gece insanların siyasi görüşü, mezhebi ya da dünya görüşü ne olursa olsun aynı vatan sevgisi etrafında birleştiğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği söz konusu olduğunda milletin tek yürek olduğunu dile getirdi.

"Belediyemizin Tüm İmkânlarını Seferber Ettik"
15 Temmuz gecesine ilişkin yaşadıklarını da paylaşan Başkan Uludağ, darbe girişiminin ilk saatlerinde Ankara'dan gelen misafirleriyle birlikte bir programda bulunduğunu, gelişmeleri öğrenir öğrenmez belediyeye geçtiklerini anlattı.
Bilal Uludağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teşkilatlara yönelik talimatı doğrultusunda sabaha kadar görevlerinin başında olduklarını belirterek, belediyenin tüm imkânlarını millî iradenin korunması için seferber ettiklerini söyledi.
Uludağ, zabıta araçlarından iş makinelerine kadar belediyeye ait araçların ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde görevlendirildiğini, daha sonra da AK Parti Sarıçam İlçe Başkanlığı'na giderek demokrasiye ve millet iradesine destek verdiklerini ifade etti.
"Milletin İradesi Namluyla Teslim Alınamaz"
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Uludağ, terörün yöntemlerinin değişebileceğini ancak hedefinin her zaman Türkiye'nin birliğini ve devletin gücünü zayıflatmak olduğunu belirtti. Bu girişimlere geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de izin verilmeyeceğini vurguladı.
15 Temmuz'un 10. yılında sadece yaşanan acıları anmanın değil, o gece ortaya konulan millî iradeyi yaşatmanın da önemli olduğunu dile getiren Uludağ, güçlü Türkiye idealinin birlik ve beraberlik ruhuyla yükseleceğini ifade etti.
Konuşmasını "İrade bizim, demokrasi bizimdir. İrade bizim, gelecek bizimdir. İrade bizim, zafer bizimdir." sözleriyle tamamlayan Uludağ, katılımcılardan büyük alkış aldı.
Program Sergiyle Tamamlandı
Programın sonunda Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen tarafından Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'a plaket takdim edildi.
Anma etkinliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü konu alan gazete haberlerinden oluşan serginin gezilmesiyle sona erdi.





