Paris’te düzenlenen organizasyonda iki finalde yarışan genç sporcu, bir altın ve bir gümüş madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Eğitimci Yazar Aylin Özberk’ten Tarihi Başarı: Altın Zirve’de Yılın En İyisi O Oldu!
Eğitimci Yazar Aylin Özberk’ten Tarihi Başarı: Altın Zirve’de Yılın En İyisi O Oldu!
İçeriği Görüntüle

Meryem Nur Tunuğ, 200 metre serbest kategorisinde 03:55.30 derecesiyle dünya birincisi olurken, 50 metre sırtüstü yarışında ise 54.35’lik derecesiyle dünya ikinciliğini elde etti. Başarılı performansıyla dikkat çeken genç sporcu, azmi ve kararlılığıyla hem okulunu hem de Türkiye’yi uluslararası arenada zirveye taşıdı.

İstanbul Lider Koleji İcra Kurulu Başkanı Filiz Kepme ise elde edilen başarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Meryem Nur’un bu büyük başarısı bizleri son derece gururlandırdı. Sporun disiplinini, azmini ve kararlılığını eğitim vizyonumuzla birleştiren öğrencilerimizin uluslararası arenada Türkiye’yi temsil etmesi bizim için büyük bir mutluluk. Meryem Nur’un her kulaçta ortaya koyduğu mücadele, gençlerimize ilham veriyor. Kendisiyle gurur duyuyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi