5ocakgazetesi.com
Konuşmasına meclis toplantısının Adana için hayırlı kararlarla sonuçlanmasını dileyerek başlayan Demirdağ, geçtiğimiz günlerde Yedigöze Barajı isale hattı çalışmasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden iki işçiyi rahmetle andı. İş kazalarının büyük bölümünün yeterli önlem alınmamasından kaynaklandığını belirten Demirdağ, iş güvenliği tedbirlerinin eksiksiz uygulanması gerektiğini söyledi.
"İş güvenliği ihmal edilmemeli"
Demirdağ, özellikle altyapı ve yol çalışmalarında güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığını savunarak, çalışma alanlarında sadece birkaç dubayla önlem alınmasının yeterli olmadığını ifade etti.
Yol yapım ve altyapı çalışmalarında vatandaşların güvenliğini sağlayacak daha kapsamlı tedbirlerin alınmasını isteyen Demirdağ, "İş güvenliği hiçbir zaman ikinci plana atılmamalıdır." dedi.
Anafartalar Zaferi'ni andı
Konuşmasında Anafartalar Zaferi'nin yıl dönümünü de anan Demirdağ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale'de ve Anafartalar'da şehit düşen tüm kahramanları rahmet ve minnetle andı.
"Ormanlarımız geleceğimizdir"
Yaz aylarında artan orman yangınlarına da değinen Demirdağ, vatandaşlara çağrıda bulunarak ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, sigara izmariti ve cam şişe bırakılmaması gerektiğini söyledi. Özellikle anız yakmanın büyük risk oluşturduğunu vurgulayan Demirdağ, "Ormanlarımız çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirastır." ifadelerini kullandı.
"Adana'nın yolları alarm veriyor"
Konuşmasının önemli bölümünü kentteki yol sorunlarına ayıran Demirdağ, Adana'nın birçok ana arteri ve mahalle yolunda ciddi bozulmalar bulunduğunu söyledi.
Ziya Paşa Bulvarı, Atatürk Caddesi bağlantıları, Narlıca Mahallesi 27 Mayıs Caddesi, Kara Fatma Caddesi ve İbo Osman Caddesi başta olmak üzere birçok noktada çukurların sürücüler için tehlike oluşturduğunu belirten Demirdağ, belediye ekiplerinin sahada daha etkin denetim yapmasını istedi.
Sosyal medyada vatandaşların toz ve çamur nedeniyle yollara halı sermek zorunda kaldığını gösteren görüntülerin Adana adına üzücü olduğunu ifade ederek, "Bu şehir bunu hak etmiyor." dedi.
Su kesintileri ve çevre cezasını gündeme taşıdı
ASKİ'nin bazı bölgelerde yaşanan su kesintilerine daha hızlı çözüm üretmesi gerektiğini dile getiren Demirdağ, özellikle kırsal mahallelerde vatandaşların yaz aylarında ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
Çevre denetimlerinde Adana'daki arıtma tesislerine kesilen yaklaşık 5 milyon 871 bin TL idari para cezasını da hatırlatan Demirdağ, bu yükün dolaylı olarak vatandaşın bütçesine yansıdığını belirterek arıtma tesislerinin daha etkin işletilmesi gerektiğini ifade etti.
"Serinleme noktaları ve ücretsiz içme suyu oluşturulmalı"
Aşırı sıcakların etkili olduğu Adana'da vatandaşların rahatlaması için meydanlar, parklar ve yoğun kullanılan alanlara serinleme fıskiyeleri kurulmasını öneren Demirdağ, ayrıca şehrin farklı noktalarına ücretsiz içme suyu sebilleri yerleştirilmesini istedi.
Bu uygulamaların özellikle sıcak yaz günlerinde vatandaşların yaşamını kolaylaştıracağını belirten Demirdağ, "Adana suyu bol bir şehir. İnsanlarımızın ücretsiz içme suyuna ulaşabileceği noktalar oluşturmalıyız." dedi.
"Adana daha iyisini hak ediyor"
Konuşmasının sonunda Gaziantep'teki yol çalışmalarını örnek gösteren Demirdağ, Adana'da da yol, temizlik, çevre düzenlemesi, su hizmetleri ve sinekle mücadele çalışmalarının daha etkin yürütülmesi gerektiğini ifade etti.
"Biz bu eleştirileri siyaset olsun diye değil, Adana daha yaşanabilir bir kent olsun diye dile getiriyoruz." diyen Demirdağ, belediye ekiplerinin sahada daha aktif çalışmasının vatandaş memnuniyetini artıracağını sözlerine ekledi.




