5ocakgazetesi.com

Proje kapsamında düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Halkın Katılım Toplantısı, kamu kurumlarının temsilcileri, teknik ekipler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, otoyol projesinin yalnızca Karaisalı için değil, Adana ve bölge ekonomisi açısından da stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.

"Bu Proje Bölgenin Kalkınmasına Güç Katacak"

Başkan Şimşek, otoyolun tamamlanmasıyla ulaşım altyapısının güçleneceğini, ticaretin hızlanacağını ve ekonomik kalkınmanın ivme kazanacağını belirterek, projenin bölgenin geleceğine değer katacağını ifade etti.

Projeye verdikleri destek nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Şimşek, sürece katkı sunan tüm kamu kurumları, teknik ekipler ve yetkililere de şükranlarını iletti.

"Karaisalı'ya 10 Bin Kişilik İstihdam Sağlayacak OSB Geliyor"

Konuşmasında Karaisalı'nın sadece ulaşım yatırımlarıyla değil, sanayi yatırımlarıyla da büyüyeceğini vurgulayan Başkan Şimşek, ilçede kurulması planlanan Karaisalı Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında da önemli bilgiler verdi.

Şimşek, ilk etapta yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacak Karma OSB'nin onay sürecinin tamamlandığını belirterek, kısa süre içerisinde üretim aşamasına geçilmesini hedeflediklerini söyledi.

"Yol Demek Üretim, İstihdam ve Hayat Demek"

Ulaşım yatırımlarının kalkınmadaki rolüne dikkat çeken Bekir Şimşek, yolun yalnızca bir ulaşım projesi olmadığını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yol demek spor demek, üretim demek, hayat demek. Yol olmadan bir yerin gelişmesi, büyümesi ve refaha ulaşması mümkün değildir. Adana büyüyor, gelişiyor. İnsanların ihtiyaçları da buna bağlı olarak artıyor."

Otoyoldaki Yoğun Trafiğe Dikkat Çekti

Başkan Şimşek, mevcut otoyolda özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluğun hem vatandaşlara hem de ekonomiye zarar verdiğini ifade etti.

Türkiye'nin doğusu ile batısını birbirine bağlayan ulaşım aksında her gün uzun süreli trafik sıkışıklıkları yaşandığını belirten Şimşek, bunun ciddi zaman ve ekonomik kayıplara yol açtığını söyledi.

Türkiye'nin Küresel Enerji ve Üretim Üssü Adana Olacak
Türkiye'nin Küresel Enerji ve Üretim Üssü Adana Olacak
İçeriği Görüntüle

Yeni otoyolun hizmete girmesiyle birlikte bu yoğunluğun önemli ölçüde azalacağını dile getirdi.

"Adana İçin Geç Kalınmış Ama Çok Değerli Bir Proje"

Projeyi Adana'nın uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu önemli yatırımlardan biri olarak değerlendiren Başkan Şimşek, otoyolun bölgesel kalkınmaya büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Şimşek, Bakanlık nezdinde yürütülen girişimlerin ardından ihale sürecinin tamamlandığını ve çalışmaların hızla devam ettiğini ifade ederek, projenin tamamlanmasıyla birlikte ulaşım, ticaret ve lojistik alanlarında önemli kazanımlar elde edileceğini söyledi.

Bölge Ekonomisine Yeni Soluk Getirmesi Bekleniyor

Ceyhan–Karaisalı–Pozantı Otoyolu Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte Adana'nın kuzey ilçeleri ile sanayi ve üretim merkezleri arasındaki ulaşımın hızlanması, lojistik maliyetlerinin düşmesi ve yeni yatırımların önünün açılması bekleniyor.

Muhabir: Metin Maracı