Adana'nın Çukurova ilçesinde bir kebapçıya kalaşnikof ve tabancayla düzenlenen, 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturmada dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışmada, saldırının hedefindeki kişinin bulunduğu konumun, olayda yaralanan emlakçı tarafından husumetlilerine bildirildiği belirlendi. Soruşturma kapsamında tetikçilerle birlikte toplam 6 şüpheli tutuklandı.
Olay, 30 Temmuz'da Güzelyalı Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı'ndaki bir kebapçıda meydana geldi. İddiaya göre motosikletle iş yerinin önüne gelen, yüzlerini kapüşonla gizleyen iki şüpheliden biri kalaşnikofla, diğeri ise tabancayla iş yerinde yemek yiyen kişilere peş peşe ateş açtı.
Saldırıda Şeyhmus Emre Ç. (23), Halil S. (30), emlakçı Baran Y. (29) ve seken kurşunun isabet ettiği Samet Aksoy (32) yaralandı. Olayın ardından kaçan motosikletli saldırganlar Muhammet Ç. (23) ile M.R. (17), Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yunus Timleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Samet Aksoy, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Aksoy'un, saldırıyı engellemeye çalışırken vurulduğu öğrenildi.
Soruşturmayı derinleştiren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırının perde arkasını aydınlatan önemli bulgulara ulaştı. Yapılan incelemelerde, emlakçılık yaptığı belirtilen Baran Y.'nin, arsa satışı görüşmesi yapmak üzere Halil S. ile kebapçıda buluştuğu belirlendi.
Polis, Halil S. ile aralarında alacak-verecek meselesi nedeniyle husumet bulunduğu öne sürülen kişilere, Baran Y.'nin Halil S.'nin bulunduğu konumu gönderdiğini tespit etti. İddiaya göre saldırıyı gerçekleştiren tetikçiler, bu bilgi üzerine kebapçıya giderek silahlı saldırıyı düzenledi. Saldırı sırasında Baran Y. de açılan ateş sonucu yaralandı.
Elde edilen deliller doğrultusunda polis ekipleri, Baran Y. ile birlikte saklanmasına yardım ettiği öne sürülen eşi Sezin Y. (44), annesi Songül Y. (50) ve Ali A.'yı (36) da gözaltına aldı.
Emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddettiği öğrenilen Baran Y.'nin, "Olaylarla alakam yok. Ben de saldırıda yaralandım, mağdurum." dediği belirtildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan tetikçiler Muhammet Ç. ve M.R. ile Baran Y., Sezin Y., Songül Y. ve Ali A., adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.




