5ocakgazetesi.com

Adana Valiliği himayesinde, Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Mekânsal Planlama ve Afet Yönetimi Kongresi açılış töreni, Vali Mustafa Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Yavuz, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin, afetlerin ancak önceden alınacak önlemler ve hazırlıklarla yönetilebileceğini bir kez daha gösterdiğini ifade ederek, “Bu acı tecrübeyi unutmamalı, dersler çıkarmalı ve bu dersleri kalıcı politikalara dönüştürmek için çalışmalıyız” dedi.

Adana’da CHP’liler Sokağa İndi! “Mutlak Butlan” Kararına Sert Tepki
Adana’da CHP’liler Sokağa İndi! “Mutlak Butlan” Kararına Sert Tepki
İçeriği Görüntüle

Vali Yavuz, “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen deprem sonrası ortaya konan milli dayanışma ruhu ve başlatılan “asrın inşası” çalışmalarının, Türk milletinin birlik ve beraberlik anlayışının en güçlü göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen çalışmalar sayesinde şehirlerin daha güvenli ve sağlam bir şekilde yeniden inşa edildiğini sözlerine ekledi.

Afetlere karşı tedbirli ve hazırlıklı olmanın toplumun ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Allah, ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Kongrede emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Kongre kapsamında, afet yönetimi, mekânsal planlama, şehirlerin risk analizi ve sürdürülebilir kentsel dönüşüm konularında akademisyenler, uzmanlar ve yöneticiler bir araya gelerek deneyimlerini paylaşacak ve geleceğe dönük stratejiler üzerinde fikir alışverişinde bulunacak.

Muhabir: Yücel Bayluk