5ocakgazetesi.com

Adana’ya İş Fırsatı: Gençlik ve Spor Bakanlığı Alım Yapıyor
Adana’ya İş Fırsatı: Gençlik ve Spor Bakanlığı Alım Yapıyor
İçeriği Görüntüle

Yapılan düzenlemeye göre, 210 gram somun ekmek ve sade pidenin fiyatı 18 TL olarak belirlendi. Ayrıca 100 gram simidin de aynı fiyat seviyesinden satışa sunulacağı açıklandı. Yeni tarifenin 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe gireceği duyuruldu.

Alınan bu karar, özellikle dar gelirli vatandaşların bütçesini doğrudan etkileyecek gelişmeler arasında değerlendiriliyor. Günlük tüketimin vazgeçilmezi olan ekmekteki artışın, hane harcamalarında ciddi bir yük oluşturması bekleniyor.

Fırıncılar cephesinde ise artan maliyetler dikkat çekiyor. Un, enerji ve işçilik giderlerindeki yükselişin fiyatlara yansıdığı ifade edilirken, sektör temsilcileri bu artışın kaçınılmaz olduğunu savunuyor.

Vatandaşlar ise yeni fiyatlara tepki gösterirken, birçok kişi temel gıda ürünlerine gelen zamların artık sürdürülemez bir noktaya ulaştığını dile getiriyor.

Ekonomistler, ekmek gibi temel tüketim ürünlerindeki fiyat artışlarının genel enflasyon algısını daha da artırabileceğine dikkat çekiyor.

Yeni fiyat tarifesi 1 Mayıs 2026 tarihinden itibaren Adana genelinde uygulanacak.

Muhabir: Hakan Toytekin