5ocakgazetesi.com
Heyetin, tutuklu bulunan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ile Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a moral vermek ve duruşmayı yerinde takip etmek amacıyla Silivri’de hazır bulunacağı öğrenildi.
Savunmalar Tamamlandı, Gözler Ara Kararda
Dava kapsamında tutuklu belediye başkanları ile diğer sanıkların avukatları, tahliyeye ilişkin savunmalarını büyük ölçüde tamamladı. Mahkemenin ara kararını cuma günü açıklamasının beklendiği ifade ediliyor.
Özellikle tahliye taleplerine ilişkin verilecek karar, Adana kamuoyu tarafından yakından izleniyor.
Kritik Süreç
Yerel yönetimlerde görev dağılımını da etkileyebilecek dava sürecinde, cuma günü çıkacak ara kararın siyasi ve idari yansımalarının olabileceği belirtiliyor.
Silivri’deki duruşma öncesi gerçekleşen destek ziyareti ise davanın yalnızca hukuki değil, siyasi boyutunun da dikkatle takip edildiğini gösteriyor.
Muhabir: Hakan Toytekin





