Adana’da yaz sıcakları etkisini sürdürüyor. Meteoroloji tahminlerine göre kent merkezi ve birçok ilçede önümüzdeki 5 gün boyunca sıcak hava hakim olacak. Özellikle Kozan, İmamoğlu ve Feke’de yüksek sıcaklık değerleri dikkat çekiyor.

Adana’da 37 Dereceye Kadar Çıkacak

Kent merkezinde 9 Eylül Çarşamba günü en yüksek sıcaklığın 37 derece olması bekleniyor. Sonraki günlerde ise sıcaklıkların 35 derece seviyesinde seyretmesi tahmin ediliyor. Gece sıcaklıklarının ise 21-23 derece arasında olması öngörülüyor.

Kozan’da 38 Derece Sıcaklık

Adana’nın ilçeleri arasında en yüksek sıcaklık Kozan’da bekleniyor. İlçede 9 Eylül’de sıcaklığın 38 dereceye ulaşacağı tahmin edilirken, sonraki günlerde sıcaklıkların 37 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

İmamoğlu’nda ise 5 günlük süreç boyunca sıcaklıkların 37 derece civarında seyretmesi bekleniyor. İlçede en düşük sıcaklıkların 19-23 derece arasında olması tahmin ediliyor.

Feke’de Sıcaklık 37 Dereceyi Bulacak

Feke’de haftanın ilk günü hava açık olacak. Sonraki günlerde ise sıcak havanın etkili olması bekleniyor. İlçede sıcaklıkların 34 dereceden başlayarak hafta sonuna doğru 37 dereceye kadar yükselmesi tahmin ediliyor.

Güngör Geçer’den Abdullah Avcı’ya Borç ve Hizmet Yanıtı
Güngör Geçer’den Abdullah Avcı’ya Borç ve Hizmet Yanıtı
İçeriği Görüntüle

Karaisalı’da da sıcak hava etkisini sürdürecek. İlçede en yüksek sıcaklığın 9-11 Eylül'de 35 derece, hafta sonunda ise 36 derece olması bekleniyor.

Ceyhan’da 36 Derece Görülecek

Ceyhan’da 9 Eylül Çarşamba günü sıcaklığın 36 derece olması bekleniyor. Sonraki günlerde ise sıcaklıkların 35 derece civarında seyretmesi tahmin ediliyor.

Saimbeyli’de sıcaklıkların hafta boyunca yükselmesi bekleniyor. İlçede en yüksek sıcaklığın 33 dereceden başlayarak pazar günü 36 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Kuzey İlçelerinde Sıcaklık Farkı Dikkat Çekiyor

Adana’nın yüksek kesimlerinde ise kent merkezine göre daha düşük sıcaklıklar görülüyor.

Tufanbeyli’de 9 Eylül’de en düşük sıcaklığın 7 derece, en yüksek sıcaklığın ise 29 derece olması bekleniyor. İlçede hafta sonuna doğru sıcaklığın 33 dereceye yükselmesi tahmin ediliyor.

Pozantı’da sıcaklıkların 31-34 derece arasında seyretmesi beklenirken, Aladağ’da en yüksek sıcaklıkların 32-34 derece arasında olması öngörülüyor.

Sahil İlçelerinde Hava Açık

Karataş ve Yumurtalık’ta ise 5 günlük tahmin boyunca havanın açık olması bekleniyor.

Karataş’ta en yüksek sıcaklıkların 32-33 derece arasında, Yumurtalık’ta ise 32-33 derece civarında seyretmesi tahmin ediliyor.

İlçe İlçe Sıcaklık Tahmini

  • Adana: 35-37°C
  • Aladağ: 32-34°C
  • Ceyhan: 35-36°C
  • Feke: 34-37°C
  • İmamoğlu: 37°C
  • Karaisalı: 35-36°C
  • Karataş: 32-33°C
  • Kozan: 37-38°C
  • Pozantı: 31-34°C
  • Saimbeyli: 33-36°C
  • Tufanbeyli: 29-33°C
  • Yumurtalık: 32-33°C

Muhabir: Hakan Toytekin