Feke’de geleneksel hale gelen Uluslararası Karacaoğlan Âşıklar Bayramı’nın 30’uncusu gerçekleştirildi. Karacaoğlan’ın kültürel mirasının yaşatılması amacıyla düzenlenen program, saz ve söz ustalarını bir araya getirirken katılımcılara da unutulmaz bir gece yaşattı.
Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, düzenlenen programın ardından yaptığı açıklamada, böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Programa Feke Kaymakamı Nuran Cengiz Yamakoğlu, Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir ile birlikte çok sayıda kurum amiri ve davetli katıldı.
Karacaoğlan’ın sazı ve sözü Feke’de yankılandı
Programda, Türk halk edebiyatının önemli isimlerinden Karacaoğlan’ın sazı ve sözüyle yaşattığı kültürel miras ön plana çıkarıldı. Geleneksel halk kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sunan etkinlikte, katılımcılar kültür ve sanatla dolu bir akşam geçirdi.
Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, programda emeği bulunanlara teşekkür ederek, “Karacaoğlan’ın sazı ve sözüyle kültürümüzü yaşattığımız bu güzel gecede bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum” dedi.

Özen’den teşekkür
Başkan Özen, etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sunan kişi ve kurumlara da teşekkür etti.
Özen, Feke Belediyesi öncülüğünde düzenlenen programa destek veren Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Güngör Geçer’e, Yüksel’e, programa katılan tüm misafirlere ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
30. Uluslararası Karacaoğlan Âşıklar Bayramı, Feke’nin kültürel kimliğinin ve Karacaoğlan geleneğinin yaşatılması açısından anlamlı bir etkinlik olarak gerçekleştirildi.




