5ocakgazetesi.com

Geçmiş yıllarda kültürel etkinliklerin merkezi haline gelen, ancak son dönemlerde atıl durumda kalan Doğal Park Amfi Tiyatro’nun yeniden aktif hale getirilmesi için önemli bir öneri gündeme geldi.

Mehmet Akif Şahin isimli bir vatandaş, Çukurova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yazılı bir dilekçeyle başvurarak, şehir merkezinde yer alan bu değerli alanın düzenli kültürel etkinliklerle canlandırılmasını talep etti.

"ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE CANLANMALI"

Adanalı vatandaşın önerisi, bölge halkının sosyal yaşamına katkı sunmayı ve kültürel etkileşimi artırmayı amaçlıyor. Dilekçede yer alan öneri kapsamında, özellikle yaz aylarında haftalık bir etkinlik takvimi oluşturulması isteniyor. Programda çocuklara yönelik sihirbazlık gösterileri, açık hava sinema geceleri, tiyatro oyunları, dans ve müzik performansları ile paneller, söyleşiler ve atölye çalışmaları yer alıyor.

Şahin, bu etkinliklerin toplumun her kesimine hitap edeceğini vurgulayarak, “Bu tür programlar, kültürel hareketliliği artıracak, toplumsal birlikteliği güçlendirecek ve yerel ekonomiye de katkı sağlayacaktır” dedi.

Yeni yönetimin bu tür organizasyonları gerçekleştirme konusundaki potansiyeline inandığını ifade eden Mehmet Akif Şahin, önerisinin değerlendirilmesini talep etti.

Çukurova Belediyesi’nden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmezken, bölge halkı, amfi tiyatronun yeniden etkinliklerle dolu günlerine dönmesini umutla bekliyor.

Muhabir: Metin Maracı