5ocakgazetesi.com
Adana ve Mersin’de turunçgil üreticilerini yakından ilgilendiren hasat ve ihracat tarihleri açıklandı. Turunçgil Hasat ve İhraç Tarihlerini Belirleme Komisyonu tarafından bölgede yapılan incelemelerin ardından bazı mandalina çeşitlerinin yeterli olgunluğa ulaştığı tespit edildi.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Okitsu, Miho Wase, Primasol, Marisol ve Early Enn çeşitlerinin hasadına 29 Eylül 2026 tarihinde başlanacak.
İhracat 6 Ekim’de başlayacak
Komisyon kararında, söz konusu mandalina çeşitlerinin ihracatına ise 6 Ekim 2026 tarihinde başlanmasına karar verildiği bildirildi.
Üreticilerin belirlenen tarihlere uymalarının önemine dikkat çekilen açıklamada, hasat ve ihracat işlemlerinin komisyon tarafından belirlenen takvim doğrultusunda gerçekleştirilmesi istendi.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yeni sezonun mandalina üreticileri ve ihracatçıları için bereketli geçmesi temennisinde bulundu.




