Edinilen bilgilere göre, söz konusu halı sahaların bazıları yıllık sadece 1.000 TL gibi dikkat çekici bedellerle kiraya verildi.

Bugünün ekonomik şartlarında bir halı sahanın yıllık kira bedelinin 1.000 TL seviyesinde olması, “Bu tesisler kimlere ve hangi şartlarla kiralandı?” sorusunu gündeme taşıdı.

Yüreğir Belediyesi bünyesinde bulunan 32 halı sahayla ilgili süreç, müfettiş raporları ve Bakanlık tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından yeniden incelenmeye başlandı.

Konu Belediye Meclisi’nin ilgili komisyonuna taşındı.
Komisyonda yapılan görüşmeler sonucunda ise 32 halı sahanın yeniden belediye bünyesine alınması yönünde oy çokluğuyla karar çıktı.

Şimdi gözler Yüreğir Belediye Meclisi’ne çevrildi.
Komisyonun “halı sahalar geri alınsın” yönündeki raporu Meclis’te görüşülecek.
Raporun kabul edilmesi halinde, geçmiş dönemde kiraya verilen 32 halı sahanın yeniden Yüreğir Belediyesi’nin yönetimine geçmesinin önü açılacak.

Adana Lezzet Festivali’nde Etkinlik Takvimi Açıklandı!
Adana Lezzet Festivali’nde Etkinlik Takvimi Açıklandı!
İçeriği Görüntüle

Kamuoyunda ise şu sorular yanıt bekliyor:
32 HALI SAHA KİMLERE KİRALANDI?
YILLIK 1.000 TL’LİK KİRA BEDELLERİ NASIL BELİRLENDİ?
BELEDİYENİN TESİSLERİ NEDEN BU RAKAMLARLA KİRAYA VERİLDİ?
32 HALI SAHA GERİ ALINACAK MI?
Şimdi bütün gözler Yüreğir Belediye Meclisi’nde ve üyelerin kullanacağı oylarda.

Muhabir: Hakan Toytekin