Seyhan Belediyesi, ilçede çevre ve temizlik çalışmalarını 96 mahallede aralıksız sürdürüyor. Gece gündüz, hafta sonu demeden görev yapan temizlik ekiplerinin sahadaki çalışmalarına dikkat çeken belediye, daha temiz bir Seyhan için vatandaşların da çevre temizliği konusunda sorumluluk alması gerektiğini belirtti.
Özellikle moloz ve hafriyat atıklarının boş alanlara, yol kenarlarına veya belirlenen döküm sahaları dışındaki bölgelere bırakılmasının çevre kirliliğine yol açtığı vurgulandı.

“Temiz tutmak hepimizin sorumluluğu”
Belediyeden yapılan açıklamada, temizlik ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğü belirtilerek gelişigüzel bırakılan molozların hem çevre kirliliğine hem de ekiplerin emeğinin boşa gitmesine neden olduğu ifade edildi.
Açıklamada, “Sahada bazen öyle manzaralarla karşılaşıyoruz ki, dökülen alın teri adına gerçekten üzülüyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Belediye, temizlik çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirterek vatandaşlara çevre konusunda duyarlı olma çağrısında bulundu.
Kaçak döküme para cezası
Seyhan Belediyesi, moloz ve hafriyat atıklarının yalnızca belirlenen döküm sahalarına bırakılması gerektiğini hatırlattı. Kurallara uymayarak kaçak moloz dökenler hakkında idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Belediyenin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Biz Seyhan’ı temizlemekten asla vazgeçmeyiz, yorulmayız. Ancak unutmayalım ki; temizlemek bizim görevimizse, temiz tutmak hepimizin ortak sorumluluğudur.
Lütfen molozlarımızı gelişigüzel alanlara değil, belirlenen döküm sahalarına bırakalım. Emeğe ve çevreye saygı göstermeyerek kaçak moloz dökenlere idari para cezası uygulamak zorunda kalacağımızı hatırlatmak isteriz.
Seyhan hepimizin evidir. Lütfen evimize sahip çıkalım.”
Belediye, daha temiz ve yaşanabilir bir ilçe için temizlik çalışmalarının sürdürüleceğini belirterek vatandaşları moloz ve hafriyat atıklarının bertarafında belirlenen kurallara uymaya davet etti.





