Aslı & Yılmaz Can’dan Evliliğe İlk Adım
Aslı & Yılmaz Can’dan Evliliğe İlk Adım
İçeriği Görüntüle

Okulda gerçekleştirilen etkinliğe Pozantı Kaymakamı Muhammet Cengiz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Akif Kalebaşı, İlçe Emniyet Müdürü Musa Yabacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Sezgin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlik kapsamında öğrencilerin okul bahçesinde yetiştirdiği patates ve biberler sofraya taşındı. Öğrencilerin yetiştirdiği biberlerden hazırlanan ev yapımı biber turşuları da katılımcılara ikram edildi.

Öğrencilerin toprakla buluşarak üretim sürecini deneyimlemeleri, yetiştirdikleri ürünlerin geleneksel yemeklerde kullanılmasıyla farklı bir etkinliğe dönüştü. Böylece öğrenciler, üretimin farklı aşamalarını yaşayarak ürünlerin tarladan sofraya uzanan yolculuğunu gözlemleme fırsatı buldu.

Anneler sacın başına geçti

Etkinlikte öğrencilerin anneleri tarafından hazırlanan sıkmalar sıcak sac üzerinde pişirilerek katılımcılara ikram edildi. Karpuz ikramının da yapıldığı buluşmada öğrenciler, öğretmenler ve veliler bir araya geldi.

Günün son bölümünde ise öğrenciler ve veliler okul bahçesinde birlikte kitap okudu. Ailelerin çocuklarıyla birlikte kitap okumasıyla öğrencilerde okuma alışkanlığının desteklenmesi ve okul-aile iletişiminin güçlendirilmesi hedeflendi.

Üretim faaliyetleriyle başlayan etkinlik, öğrencilerin yetiştirdiği ürünlerin sofraya taşınması ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirilen kitap okuma saatiyle sona erdi.

Kaynak: İHA